Planul eficient de marketing: construirea listei opt-in si marketingul afiliat

Detalii

CategoriiIT
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2226

Voteaza & Distribuie

Descriere

Utilzatorii isi dau acordul pentru a primi informatii, ceea ce inseamna mai multa eficienta. Practic, niciunul dintre emailurile trimise de tine nu va fi considerat spam si va ajunge la persoane, care si-au manifestat interesul pentru site-ul tau. In plus, construirea unei liste opt-in si marketingul afiliat iti asigura o linie directa catre client si iti imbunatateste relatia cu acesta.


Fiecare site are stilul lui de a-si construi lista opt-in si de a practica marketingul afiliat. Insa, sunt cateva formule incercate si testate, care-I poate ajuta pe incepatori sa-si contruiasca propria lista. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este ca atunci cand construiesti o lista opt-in sau practici marketingul afiliat, sa-ti stabilesti piata si publicul tinta.


Odata ce ai stabilit piata tinta, iti vei construi lista opt-in si vei face strategia de marketing afiliat, in functie de cererile acestora. Vei folosi aceste nevoi pentru a creea metode, care sa-I convinga pe utilizatori sa se aboneze pe site-ul tau. Odata ce s-au abonat, clientul va incepe de primeasca o varietate de newslettere si brosuri.


Strategii pentru construirea listei opt-in si marketingul afiliat


Una dintre metode este cumpararea sau inchirierea unei liste de abonati de la o parte terta. Aceasta este o practica obisnuita in marketingul afiliat, folosita cu scopul de avea acces la un numar cat mai mare de persoane, care au fost de accord sa primeasca emailuri pe diferte teme.


Desi, este o metoda rapida de a-ti creste lista, nu te va ajuta sa-ti alcatuiesti un grup targetat, pe cerintele pietei tale. In plus, s-ar putea ca aceasta metoda sa fie destul de cheltuitoare. Din fericire, mai sunt si alte metode.


Scrierea de articole este iarasi o metoda efiecienta pentru construirea listei opt-in si marketingul afiliat. Articolele pot fi publicate in newsletter variate si sa fie legate cu link la site-ul afiliat. Este un mijloc bun de a intra in contact cu potentialii client si de a-I incuraja sa se aboneze.


Joint ventures sunt strategii valoroase pentru a construe lista opt-in si marketingul afiliat. Acestea sunt 100% gratuite si poti atrage sute de abonati zilinic.


Stimulente pentru construirea unei liste opt-in si marketingul afiliat


Construirea listei opt-in si marketingul afiliat pot fi incurajate oferind stimulente potentialilor abonati. Sunt sute de metode de stimulare a potentialilor client pentru a se abona.


Oferirea de produse si servicii in schimbul abonarii este cea des practicata metoda in marketingul afiliat. Produsele oferite pot fi: carti electronice sau programe, de care clientii ar putea sa fie interesati. O alta metoda este oferirea de servicii speciale, care sunt disponibile doar pentru membrii site-ului.


Indiferent de stimularea utilizata pentru construirea listei opt-in si de marketing afiliat, cel mai important factor de luat in considerare este ce trebuie sa faci pentru a pastra interesul abonatului. Sa nu uiti: pe cat de repede s-a abonat pe site-ul tau, pe atat de repede se poate dezabona.