Pierre-Ange Le Pogam

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3172

Voteaza & Distribuie

Descriere

PIERRE-ANGE LE POGAM (Producator) este membru al comitetului de management si CEO la EuropaCorp.

Dupa ce s-a ocupat de managementul unui cinematograf si a fost director pentru compania independenta de distributie, Les Films Molière, creata de Tony Molière, Le Pogam a devenit director de programe la GIE Gaumont-Pathé la inceputul anului 1981. In 1985, a devenit director de distributie la Gaumont. Tehnicile promotionale noi pe care le-a dezvoltat au ajutat la transformarea companiei Gaumont intr-un important distribuitor de filme in Franta, promovand filme de succes precum The English Patient (1997), The Visitors (1993), The Dinner Game (1998) si Les Rivières Pourpres, regizat de Matthieu Kassovitz (2000). De asemenea, a jucat un rol important, alaturi de Bill Mechanic, in intemeierea in 1993 a companiei Gaumont BuenaVista International, o companie joint venture de distributie de film, realizata de catre Gaumont si un grup de la Disney.

Primul film de succes al lui Le Pogam si al cineastului Luc Besson la Gaumont a fost Subway. Apoi, aproape toate filmele pe care le-a realizat Besson la Gaumont intre 1985 si 1999 au vandut peste trei milioane de bilete – aici sunt incluse filmele The Big Blue, Nikita, Léon, The Fifth Element si The Messenger: The Story of Joan of Arc.

Dupa ce a devenit CEO la Gaumont in 1997, unde se ocupa de distributia in cinematografe, de vanzari video si TV, de vanzari internationale, Le Pogam a continuat sa dezvolte vanzarile internationale ale Gaumont folosind tehnici promotionale de succes, pe care le-a aplicat prima data cu filmul lui Besson The Fifth Element. Filmul a devenit cel mai mare succes de export al filmului francez din toate timpurile, cu incasari internationale de peste 264 milioane de dolari, excluzand de aici vanzarile din Franta. Metodele promotionale inovatoare ale lui Le Pogam au fost folosite si pentru filmele The Dinner Game si The Crimson Rivers.

A demisionat din functia detinuta la Gaumont in septembrie 2000. La scurt timp dupa aceea, Besson si Le Pogam au fondat impreuna EuropaCorp, unde Le Pogam a devenit director de dezvoltare, inainte de a prelua functia de CEO adjunct in decembrie 2001. Din martie 2007, a devenit membru al comitetului de conducere si CEO al EuropaCorp.