Pierce Brosnan

Pierce Brosnan

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriPierce Brosnan
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari3286

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Pierce Brendan Brosnan
Nascut(a): 16 mai 1953 in Drogheda, County Louth, Irlanda
Inaltime: 187 cm

Pierce Brosnan este un actor si producator irlandez cunoscut pentru rolurile din Dante's Peak, The Thomas Crown Affair, seria James Bond, The Matador, Mamma Mia! si The Ghost Writer

Cariera

La varsta de 16 ani, Pierce Brosnan a abandonat studiile liceale si s-a inscris la Central Saint Martins College of Art and Design. Ulterior, a studiat actoria laPierce Brosnan Drama Center London si a simtit ca si-a gasit cu adevarat vocatia. A absolvit scoala de actorie in 1975 si s-a angajat la York Theatre Royal. A debutat in Wait Until Dark, apoi a fost distribuit in The Red Devil Battery Sign si in Filumena. 

A obtinut roluri minore in peliculele The Long Good Friday si The Mirror Crack'd si in filmele de televiziune The Professionals, Murphy's Stroke si Play for Today. Odata cu apartia in Manions of America, a devenit celebru in Statele Unite. Rolul lui Robert Gould Shaw II in documentarul Masterpiece Theatre i-a adus lui Pierce Brosnan o nominalizare la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor intr-un rol secundar.

In 1982, actorul s-a mutat in California, SUA si si-a consolidat faima cu rolul detectivului din serialul Remington Steel. Au urmat filmele The Fourth Protocol. The Deceivers, Noble House, The Lawnmower Man, Mrs. Doubtfire, Victim of Love, Death Train si Night Watch.

Pierce Brosnan a preluat rolul lui James Bond in 1994. Era al cincilea actor care ii dadea viata celebrului personaj. Golden Eye a fost primul film in care a interpretat personajul lui James Bond. In 1997, a urmat Tomorrow Never Dies apoi, doi ani mai tarziu, The World Is Not Enough. In 2002, i-a dat viata agentului MI6 pentru a patra oara in Die Another Day. Incepand cu anul 2005, rolul agentului secret a fost preluat de actorul Daniel Craig

Au urmat peliculele Laws of Attraction alaturi de Julianne Moore, After the Sunset cu Salma Hayek si Woody Harrelson, The Matador, Seraphim Falls impreuna cu Liam Neeson, Butterfly for a Wheel, Mamma Mia! cu Meryl Streep, The Ghost Writer, Remember Me alaturi de Robert Pattinson, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief.

Pentru perioada 2012-2013, Pierce Brosnan a pregatit Den skaldede frisor, A Long Way Down, The Coup si Love Punch.

Viata personala

Pierce Brendan Brosnan s-a nascut pe 16 mai 1953 in Drogheda, Irlanda. Dupa ce tatal sau si-a abandonat familia, Brosnan alaturi de mama sa s-a mutat la Londra, unde a fost crescut de bunici. 

Pierce Brosnan si Keely Shaye Smith

S-a casatorit cu actrita australianca Cassandra Harris, pe care a cunoscut-o imediat dupa absolvirea scolii de actorie. Au impreuna un fiu, Sean, nascut in 1983. In decembrie 1991, Harris a murit in urma cancerului ovarian de care suferea. In 1994, Pierce Brosnan a cunoscut-o pe jurnalista Keely Shaye Smith si, sapte ani mai tarziu, si-au unit destinele. Au impreuna doi fii, Dylan Thomas Brosnan si Paris Beckett Brosnan. 

Din octombrie 2004, actorul a devenit cetatean american, insa si-a pastrat si cetatenia irlandeza.