Picturi in ulei ? la fel de actuale ca si in Evul Mediu

Detalii

CategoriiCultura
TaguriPictura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5665

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca dateaza din vremuri imemoriale, totusi lumea moderna imbratiseaza pictura in ulei si in zilele noastre. Mai mult, a devenit o parte vitala a artei moderne. Artistii folosesc vopsele cu ulei pentru a reda produsul imaginatiei lor si daca vreti sa va transformati si dvs intr-unul, inainte sa treceti la treaba, ar fi bine sa stiti cateva detalii importante.

Vopselele cu ulei se usuca mai greu in comparatie cu alte forma de arta si uscarea ar putea dura pana la o saptamana. Dintr-un punct de vedere pozitiv, reprezinta un avantaj pentru ca puteti corecta diverese defecte pe care nu le sesizati imediat.

Si nuantele vopselelor cu ulei sunt mult mai realiste, dandu-va posibilitatea sa redati o imagine mult mai fidela realitatii. Si cea mai buna parte a picturilor in ulei e ca in timp, culorile nu se degradeaza, nu vor disparea, asa cum se intampla in cazul altui tip de pictura.

Exista cateva instrumente compatibile cu pictura in ulei, care, in cazul in care le folositi, va scoate din lucrarea dvs o adevarata opera de arta, iar experienta dvs. va fi mai interesanta si mai placuta.

Carbunele
Exista trei tipuri de carbune folosite de artisti la preliminariile unei picturi: cel compresat, carbunele de salcie si cel de vita de vie. Carbunele de vita de vie si cel de salcie sunt de preferat deoarece lasa o urma mai fina si usor de sters, in timp ce cel compresat e mai greu de inlaturat. Indiferent de tipul de carbune pe care il folositi, aveti grija sa nu exagerati cu folosirea lui, pentru ca desi carbunele e foarte tolerant cu pictura in ulei, in cantitati mari poate sa dauneze.

Pictati pe un fond mai nuantat
Folositi un fond nuantat uniform pentru ca va va fi mai usor sa judecati valorile. Sunteti liberi sa folositi ce culoare doriti pentru a va nuanta panza. Cele mai populare sunt: rosu, galbenul si maroul. Nu trebuie sa folositi vopsele uleioase pentru a va nuanta panza, ci puteti folosi orice vopsea pe baza de apa.

Vopsea acrilica
Reprezinta una dintre cele mai potrivite alegeri pentru a incepe o lucrare in ulei. O caracteristica importanta a vopselei acrilice e ca se usuca foarte repede, ceea ce va da un avant picturii dvs pentru ca ideile nu trebuie sa stagneze sau sa se piarda pana ce panza se usuca pentru a le putea pune pe ea.
Acest lucru depinde insa de tipul de acrilic pe care il folositi si cat de des e stratul pe care il aplicati. Nu numai ca e una dintre cele mai rapide vopsele, ca uscare, dar nici nu trebuie sa o subtiati cu substante periculoase cum ar fi terebentina.

Creioane solubile in apa
Ofera un mod excelent de a incepe o pictura in ulei, in principiu din cauza plurivalentei lor. Frumusetea acestui mediu este ca atunci cand este uscat, functioaneaza ca un creion colorat, iar cand se adauga apa, mimeaza proprietatile culorilor pe baza de apa. Asta ii da posibilitatea pictorului sa deseneze tuse fine, dar in acelasi timp sa creeze culori frumoase.

Nu va lasati descurajati de mizeria pe care o puteti face, de greutatea cu care veti curata pensulele, de preturile mari ale instrumentelor pentru ca rezultatul de pe panza dvs va poate rasplati insutit eforturile daca sunteti dispusi sa investiti timp si spatiu acestei pasiuni.