Facultati de stat din Bucuresti

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriBucuresti, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari46441

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucuresti, unul dintre cele mai bune centre universitare din tara, este capitala cu cele mai multe facultati din Europa. Mai jos veti gasi informatii atat despre facultatile de stat cat si cele private si detalii despre admiterea 2010.

1. Universitatea Politehnica din Bucuresti
- este cea mai veche si mai prestigioasa scoala de ingineri din Romania, cu o traditie acumulata in peste 190 de ani de existenta si prin eforturile unora dintre cei mai mari dascali ai neamului nostru, isi defineste unicitatea prin crearea cunoasterii prin intermediul cercetarii si inovarii tehnologice precum si prin implementarea ei prin educatie si instruire profesionala la nivel european.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Inginerie Electrica
2. Facultatea de Energetica
3. Facultatea de Automatica si Calculatoare
4. Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei
5. Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica
6. Facultatea de Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice
7. Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice
8. Facultatea de Transporturi
9. Facultatea de Inginerie Aerospatiala
10. Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor
11. Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
12. Facultatea de Inginerie cu predare in limbi straine
13. Facultatea de Stiinte Aplicate

Pentru a veni in intampinarea tinerilor care doresc sa se inscrie la vreuna dintre facultatile Universitatii Politehnica, pe site-ul oficial s-a pus la dispozitia lor un ghid de admitere pentru anul 2010, unde veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie: perioada de inscriere, probele de concurs, actele necesare inscrierii, dar si harti ale campusului, ale retelei de transport in comun, etc.

2. Academia de Studii Economice din Bucuresti
- este si doreste sa ramana cea mai prestigioasa institutie de invatamant economic superior si de administratie publica din Romania si sa se califice printre primele universitati din Europa, prin continutul si modernitatea procesului de invatamant, dinamismul inovarii, implicarea in raporturi strategice de parteneriat cu mediul economic si social national si international.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Administrarea afacerilor (cu predare in limbi straine)
2. Cibernetica, Statistica si Informatica Economica
3. Contabilitate si Informatica de Gestiune
4. Comert
5. Economie
6. Economia Agroalimentara si a Mediului
7. Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
8. Management
9. Marketing
10. Relatii economice internationale.

Cu privire la admiterea 2010, ASE a pus la dispozitia viitorilor studenti un document in care veti gasi informatii despre etapele de admitere, acte necesare, detalii despre concurs si proba scrisa, dar si despre evaluarea candidatilor. De asemenea veti gasi si informatii despre admiterea 2010 la studiile universitare la distanta.

3. Universitatea Bucuresti
- Universitatea din Bucuresti este una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania. In cei 146 de ani de existenta, ea a ajuns sa aiba un solid prestigiu national si international. In toate marile domenii ale activitatii academice si stiintifice s-au afirmat scoli de renume.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Administratie si Afaceri
2. Biologie
3. Chimie
4. Drept
5. Filosofie
6. Fizica
7. Geografie
8. Geologie si Geofizica
9. Istorie
10. Jurnalism si Stiintele Comunicarii
11. Limbi si Literaturi Straine
12. Litere
13. Matematica si Informatica
14. Psihologie si Stiintele Educatiei
15. Sociologie si Asistenta Sociala
16. Stiinte Politice
17. Teologie Baptista
18. Teologie Romano-Catolica si Asistenta Sociala
19. Teologie Ortodoxa
20. Departamentul de Tehnologii

In ceea ce priveste documentatia pentru admiterea 2010, Universitatea Bucuresti ofera toate informatiile: calendarul admiterii 2010, actele necesare, probele la examenele scrise criteriile de admitere pentru concursul de dosare, dar si pentru formula mixta: proba scrisa si concurs de dosare.

4. Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti
- Din 1948 si pana in 20081.jpg, Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti a fost absolvita de peste 37.000 de ingineri. In aceasta perioada, corpul profesoral al universitatii a cuprins personalitati marcante ale stiintei si ingineriei constructiilor, intre care academicienii Aurel Beles, Cristea Mateescu, Dumitru Dumitrescu, Stefan Balan, profesorii Mihail Hangan, Victor Popescu, Alexandru Steopoe, Radu Priscu, Emil Botea, Alexandru Gheorghiu, Andrei Caracostea, Panaite Mazilu, Ion Stanculescu si altii, care au dus mai departe traditia inaintasilor.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Constructii Civile Industriale Si Agricole
2. Facultatea de Hidrotehnica
3. Facultatea de Cai Ferate Drumuri Si Poduri
4. Facultatea de Instalatii
5. Facultatea de Utilaj Tehnologic
6. Facultatea de Geodezie
7. Facultatea de Inginerie in limbi straine.

5. Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti
- Invatamantul superior medical si farmaceutic din Bucuresti dateaza de mai bine de un secol. Carol Davila, medic roman de orgine franceza, in colaborare cu Nicolae Kretzulescu a pus bazele invatamantului medical din tara noastra, infiintand, in 1857 Scoala nationala de medicina si farmacie. Datorita activitatii sale au luat fiinta in tara noastra o serie de societati stiintifice: "Societatea medicala" (1857), "Societatea de cruce rosie" (1876), "Societatea stiintelor naturale" (1876), precum si doua reviste medicale: "Monitorul medial" (1862) si "Gazeta medicala" (1865). In razboiul pentru independenta (1877-1878) a condus serviciul militar al armatei.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Farmacie
2. Facultatea de Medicina
3. Facultatea de Medicina Dentara
4. Moase si Asistenti Medicali

Pe site-ul Universitatii puteti gasi informatii despre tematica celor 4 facultati (medicina, farmacie, medicina dentara si asistenti medicali, insa nu apar inca detalii cu privire la programul admiterii 2010, la actele necesare si alte informatii de ajutor.

6. Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti
- Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti este un membru activ al Asociatiei Europene a Conservatoarelor si promotor al unor programe comunitare in domeniul educatiei si formarii profesionale. Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti are doua facultati: Facultatea de Interpretare Muzicala (care cuprinde toate instrumentele clasice, canto si regie de teatru muzical si Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie muzicala (cu specializarile: compozitie, muzicologie, pedagogie muzicala, dirijat cor si orchestra, jazz-muzica usoara si muzica religioasa).

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala
2. Facultatea de Interpretare Muzicala

Pe site-ul Universitatii veti gasi o brosura pentru admiterea 2010 unde sunt disponibile informatii precum calendarul probelor, actele necesare si mai ales materialele de pregatit pentru probele de interpretare.

7. Universitatea Nationala de Arte Bucuresti
- Universitatea Nationala de Arte este institutia care pastreaza instrumentarul de lucru cu care artistul contemporan se poate exprima legind elementele ce provin din traditiile artei universale cu structura si sensibilitatea individului si cu optiunea de gust a contemporanilor. Atat programa generala asumata la nivelul catedrelor cat si programele individuale ale profesorilor artisti, insasi marca artistica a acestora, converg in ideea unei perpetue repuneri in discutie a conceptului insusi de pictura, grafica, sculptura, intre rigoarea definirii istorice si academice si deschiderile necesare prin actualizarea si continua lor redefinire in raport cu dinamica si fenomenologia artei contemporane.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arte Decorative si Design
2. Facultatea de Arte Plastice
3. Facultatea de Istoria si Teoria Artei

Informatii despre admiterea 2010 inca nu sunt disponibile.

8. Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza Bucuresti
- Facultatea de Politie asigura formarea initiala a ofiterilor de politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare prin studii universitare de licenta astfel: - in domeniul de licenta "drept" pentru politie si politie de frontiera, specializarea "drept" (240 de credite) - cursuri de zi cu durata de 4 ani;
- in domeniul de licenta "drept" pentru politie, politie de frontiera, jandarmi si penitenciare, specializarea "ordine si siguranta publica" (180 de credite) - cursuri de zi si cu frecventa redusa cu durata de 3 ani

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arhivistica
2. Facultatea de Politie
3. Facultatea de Pompieri

Toate informatiile despre admiterea 2010 le gasiti pe site: despre metodologie, despre cererea de inscriere, despre conditii de admitere, despre manuale si tematici, despre locurile libere, despre probele fizice, despre calendarul admiterii.

9. Academia Nationala de Informatii
- Academia Nationala de Informatii este o institutie militara de invatamant superior creata in temeiul Legii privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, care prevede pregatirea personalului in cadrul unui sistem de invatamant propriu. In cadrul ANI, invatamantul se desfasoara la standarde inalte de performanta, in acord cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului, Constitutia Romaniei, Legea Invatamantului, Legea privind acreditarea institutiilor de invatamant superior si recunoasterea diplomelor, Statutul personalului didactic si Statutul cadrelor militare.

Informatiile despre admitere 2010 nu sunt inca disponibile.

10. Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara
- Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti s-a impus pe parcursul celor 148 de ani de existenta ca fiind cea mai reprezentativa si prestigioasa institutie din domeniul invatamantului agronomic si veterinar din Romania, multi dintre absolventii acesteia, devenind personalitati remarcabile atat in domeniul practicii agricole, cat si in cel al invatamantului, cercetarii si al administratiei.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Agricultura
2. Facultatea de Biotehnologii
3. Facultatea de Horticultura
4. Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Protectia Mediului
5. Facultatea de Management. Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala
6. Facultatea de Medicina Veterinara
7. Facultatea de Zootehnie

Informatiile privind admiterea 2010 la facultatea de agricultura, vor fi disponibile pe aceasta pagina, pentru facultatea de biotehnologii aici, pentru cea de imbunatatiri funciare si protectia mediului aici, pentru medicina veterinara aici si pentru facultatea de horticultura, de management si de zootehnie urmeaza sa se updateze paginile.

11. SNSPA - snspa.ro
- Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (denumita in continuare SNSPA) a fost infiintata ca institutie de invatamant postuniversitar, cu personalitate juridica, in temeiul Hotararii Guvernului Romaniei nr. 183 din 1991, incorporand in structura sa fosta Facultate de Studii Politice din cadrul Universitatii Bucuresti. Prin H.G. nr. 542 din 1995, SNSPA a obtinut dreptul de a organiza si pregatire de nivel universitar in domeniul stiintelor politice si al administratiei publice, iar ulterior al comunicarii si relatiilor publice. Prin aceasta hotarare, SNSPA este definita ca institutie publica de invatamant superior, cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Departamentul de Relatii Internationale
2. Facultatea de Administratie Publica
3. Facultatea de Administratie Publica ID
4. Facultatea de Comunicare si Relatii Publice
5. Facultatea de Comunicare si Relatii Publice - ID
6. Facultatea de Stiinte Politice
7. Facultatea de Stiinte Politice - ID

Despre admiterea 2010, va puteti informa pe aceste pagini: pentru administratie publica, pentru stiinte politice, pentru relatii internationale si integrare europeana.

12. Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu
- Invatamantul de Arhitectura a fost infiintat in temeiul decretului domnitorului Alexandru Ioan Cuza din 1 octombrie 1864, cu denumirea de "Scoala de Ponti si Sosele, de Mine si Arhitectura". Aceasta prima sectie de arhitectura a scolii de Belle Arte din Bucuresti, a disparut in scurt timp, din lipsa fondurilor si a elevilor. In aprilie 1891, Comitetul de Conducere al Societatii Arhitectilor Romani, a luat hotararea sa constituie, sub auspiciile sale, o scoala particulara de arhitectura. Aprobata in august 1892 si tutelata de Alexandru Orascu, Scoala de Arhitectura a Societatii Arhitectilor Romani a functionat cu regularitate timp de 5 ani. Aceasta scoala particulara a fost oficializata ca invatamant de stat, sub denumirea de Scoala Nationala de Arhitectura, sectie a scolii de Belle-Arte din Bucuresti, prin reforma invatamantului initiata de ministrul Spiru Haret, in decembrie 1897.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Arhitectura
2. Facultatea de Arhitectura de Interior
3. Facultatea de Urbanism
4. Scoala de Studii Postuniversitare

Informatiile despre admitere 2010 urmeaza sa apara pe site-ul oficial.

13. Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografie I. L. Caragiale
- U.N.A.T.C."I.L.CARAGIALE" este unica institutie de stat in cele doua specializari: teatru si film, cu personalitate juridica, care isi desfasoara activitatea in baza Legii Invatamantului din Romania. O prima facultate de teatru isi incepe activitatea in Bucuresti in 1834 in cadrul Scolii Filarmonice. Incercarile de organizare si formare ale invatamantului de regie de teatru sunt finalizate in anul 1948 prin infiintarea Facultatii de Regie din cadrul Institutului de Arta, care a unit, timp de doi ani (1948-1950) intreg invatamantul de arta din Bucuresti.

14. Academia Nationala De Educatie Fizica Si Sport
- Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport implineste 85 de ani! A ajuns, deci, la varsta unui bunic venerabil, mereu tanar, intelept si cu mare grija pentru soarta nepotilor, a stranepotilor, adica a studentilor sai. Grija sa creasca mari si sa ajunga MARI. Sa evolueze mereu mai repede, mai sus, mai puternici.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Educatie Fizica si Sport
2. Facultatea de Kinetoterapie


15. Academia Tehnica Militara
- Academia Tehnica Militara este acreditata ca institutie militara de invatamant superior de stat din Ministerul Apararii, parte integranta a sistemului national de invatamant, care formeaza ofiteri licentiati si specialisti militari si civili, prin studii universitare de licenta, masterat si doctorat, in domeniul fundamental stiinte ingineresti, pentru Ministerul Apararii, Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, agenti economici, precum si pentru alti beneficiari din tara si strainatate.

Facultatile din care se compune sunt:
1. Facultatea de Mecatronica si Sisteme Integrate de Armament
2. Facultatea de sisteme electronice si informatice militare.