Perceptia gresita a culorilor

Perceptia gresita a culorilor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3048

Voteaza & Distribuie

Descriere

nuante_de_griCulorile semnifica canalul de comunicare si transmitere de stari intre oameni. O lume in nuante de gri este imposibil de imaginat. Din pacate, exista persoane nevoite sa traiasca intr-o astfel de realitate, care sufera de o perceptie defectuoasa a culorilor.


Care este cauza acestei afectiuni? Lipsa unui receptor ocular sau incapacitatea unuia de a raspunde la anumite lungimi de unda.


Dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb declara urmatoarele: „De obicei este o afectiune care se mosteneste. Mai poate apararea ca urmare a unor boli de ochi sau ca efect secundar a unor tratamente medicamentoase".


Cum se manifesta aceasta afectiune? Persoanele in cauza sunt incapabile sa distinga unele culori de altele sau confunda culorile cu o luminozitate asemanatoare. Exista, intr-adevar in proportie foarte mica, oameni care disting doar nuante de gri.


Un tratament de vindecare, din nefericire, nu exista. Insa afectiunea poate fi ameliorata cu ajutorul unui filtru care se monteza pe lentilele de contact. Acestea filtre au scopul de a accentua diferentele lumina – intuneric pentru o perceptie mai usoara si mai apropiata de realitate.


Perceptia gresita a culorilor poate fi responsabila pentru multe neplaceri din viata de zi cu zi. Printre neplacerile sau chiar necazurile provocate de aceasta afectiune se numata alegerea fructelor la piata, citirea unei carti sau alegerea hainelor.