Pătuțul pentru bebeluși - detaliile la care părinții au nevoie să fie atenți inainte de a-l achiziționa

Pătuțul pentru bebeluși - detaliile la care părinții au nevoie să fie atenți inainte de a-l achiziționa

Detalii

CategoriiShoping
Taguripatut copii
Ultima actualizareLuni 31 ianuarie 2022
Vizualizari279

Voteaza & Distribuie

Descriere

Alegerea pătuțului potrivit îl ajută pe cel mic să aibă parte de un somn liniștit în fiecare zi. Pătuțul bebelușului este unul din elementele esențiale ale celui mic în primele luni de viață. În acest loc, bebele doarme, crește și se bucură de momentele petrecute alături de mami și tati. Aceasta este o decizie importantă și pentru părinți. Ei doresc să aleagă o piesă de mobilier practică, rezistentă, care să poată fi folosită chiar și când cel mic a împlinit câțiva ani. Există anumite detalii care îi pot ajuta pe părinți să aleagă pătuțul potrivit. Iată câteva lucruri la care este recomandat să fie atenți înainte de achiziția produsului.

Dacă pătuțul poate fi folosit în mai multe etape de creștere a bebelușului

Unele pătuțuri sunt proiectate pentru a fi folosite în mai multe etape de creștere a celui mic. Ele sunt ideale din primele zile de viață, până când copilul împlinește 2-3 ani. Nivelele de reglare a suportului pentru saltea sunt un semn că produsul este potrivit pentru mai multe etape. În general, există 2 nivele:

  • Nivelul 1, potrivit pentru perioada 0-6 luni, până când bebele se ridică și stă în șezut
  • Nivelul 2, potrivit după 6 luni, până pe la 2-3 ani, când cel mic este mai activ.

Piesele ce pot fi demontate sunt un alt detaliu de avut în atenție. Lateralele detașabile sau balustrii ce pot fi îndepărtați sunt utile când cel mic învață să se dea jos din pat singur.

Ce accesorii are incluse pătuțul pentru bebeluși

Accesoriile sunt un element important în alegerea pătuțului. Sertarele incorporate în pătuț sunt un exemplu. Acestea permit depozitarea scutecelor, lenjeriei de pat, hăinițelor și a altor obiecte la îndemână. În plus, este indicat ca părinții să verifice dacă pătuțul nu vine și cu saltea inclusă. Deși pot fi cumpărate și separat, achiziționarea unui set pătuț+saltea este o decizie financiară mai eficientă.

Dacă pătuțul se potrivește cu decorul interior al camerei celui mic

Integrarea în decorul deja existent din casă și din camera copilului este de asemenea un aspect de ținut cont. Există pătuțuri pentru bebeluși din lemn (vopsit sau nevopsit), cu cadre metalice, pliabile, din materiale textile și în diferite culori. Este recomandat ca părinții să analizeze decorul și cromatica locuinței, apoi să aleagă modelul care se potrivește cel mai bine.

VisulParintilor.ro pune la dispoziție viitorilor părinți o gamă largă de pătuțuri pentru bebeluși. Magazinul online oferă copiilor jucării și accesorii ce le stimulează creativitatea, mișcarea, buna dezvoltare fizică și emoțională. Articolele îi ajută pe cei mici să creeze amintiri frumoase în copilărie, iar adulților le ușurează și înfrumusețează drumul ca părinte.