Pasi mici pentru achizitionarea unei case de vacanta

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriPublicitate
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari699

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cum ar suna achizitionarea unei case de vacanta sau a unui apartament de vacanta doar pentru satisfacerea propriilor interese? Se merita investitia? De ce ar trebui sa luam in calcul aceasta varianta? Daca stam putin si ne gandim ar fi o solutie foarte buna daca avem capital si vrem sa investim intr-o afacere profitabila.In acelasi timp cand alegem locuinta pentru vacanta consumam banii si nu ramaneam evident decat cu amintirile si distractia. In schimb, daca ne indreptam atentia spre cumpararea unei case de vacanta sau dimpotriva cautam printre ofertele de apartamente de vacantavom ajunge la concluzia ca banii dati pe fiecare concediu vor ramane in propriul buzunar si nu intr-o locuinta straina. In plus, daca vrem sa mai castigam cativa bani putem sa inchiriem intr-o anumita perioada a anului in functie de solicitarile turistilor.
Astazi, piata imobiliara ne ofera posibilitati variate, de la presa scrisa cu anunturi - cum ar fi Ziarul de imobiliare - pana la portaluri specializate - vezi TopEstate imobiliare - dar cu toate acestea inainte de cumpararea unei case de vacanta, respectiv a unui apartament de vacanta trebuie sa luam in calcul tipul de cladire si locatia unde vom petrece timpul liber. Daca optam pentru apartamente de vacanta trebuie sa ne gandim ca spatiul este mai restrans, dar pe de cealalta parte este mai intim si este mai indicat pentru un cuplu.
In schimb, alegerea unei case de vacantaeste ideala pentru un camin cu mai multi membri, deoarece putem beneficia de o curte spatioasa cu gratar, cu o gradina de flori, loc de joaca pentru cei mici, in timp ce spatiul disponibil il putem folosi in functie de necesitati.
Inante sa va opriti asupra unei constructii trebuie sa luati in vedere cativa factori extrem de importanti:
1. ce temperaturi gasim in aceea zona pe intreg timpul celor patru anotimpuri. Aceasta conditie este importanta, deoarece din moment ce ne-am decis sa cumparam casa nu o sa avem restrictii si o sa putem veni de fiecare data cand dorim sa scapam de poluarea din propriul oras.
2. In continuare inainte de achizitionarea unei case de vacanta sau apartamente de vacanta trebuie sa ne hotaram ce peisaje ne-am dori sa avem in jur. Pentru o viziune mai exacta ne putem gandi la o locuinta in mijlocul padurii, aproape de valurile marii, cu vedere la un lac, sau pur si simplu vrem sa simtim dimineata mirosul puternic al brazilor din jur si alinierea muntilor care ne surprind cu frumusetea lor. De asemenea, mintea poate zbura si la colinele dealurilor, sau dimpotriva la verdeata zarita dinspre campie.
3. Un alt element este dat de faptul ca ne alegem locuinta ideala si in functie de starea noastra psihologica, deoarece putem prefera un oras aglomerat, in detrimentul unuia mai linistit.
4. In final trebuie sa vedem ce perspective ne ofera orasul, cum ne putem distra, ce putem vizita cand venim in vacanta si de ce nu ce vecinatati sunt in jur.
Daca ati reusit sa va faceti o idee asupra locatiei si tipului de locuinta nu va ramane decat sa va aruncati privirea pe toate ofertele si sa alegeti dupa bunul plac, unde veti petrece de acum incolo o mini-vacanta de exceptie.