Păreri Pefoc - chefii BBQ ne prezintă secretele grătarului de vită perfect!

Păreri Pefoc - chefii BBQ ne prezintă secretele grătarului de vită perfect!

Detalii

CategoriiAlimentatie
Tagurimancare
Ultima actualizareVineri 9 septembrie 2022
Vizualizari80

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dacă ești un perfecționist când vine vorba despre carne gătită la grătar și vrei să-ți impresionezi gașca de prieteni cu abilitățile tale, un steak de vită fraged și suculent va fi întotdeauna un motiv suficient de bun pentru a-i atrage la tine la sfârșit de săptămână.

Cu ajutorul prietenilor noștri de la Pefoc, meșteri recunoscuți mai ales pentru măiestria în construcția de șeminee care arată foarte bine în casă și dau acea căldură specifică focului pe lemne, vom învăța cum se gătește cel mai bun grătar de vită. Dacă te întrebi ce treabă are o firmă de șeminee, cu gătitul, ei bine, trebuie să știi că sibienii sunt și distribuitorii unora dintre cele mai apreciate branduri de grătare recunoscute la nivel mondial.

Începând de la grătare premium pe cărbuni cu capac ceramic Big Green Egg, grătare cu disc din oțel Ofyr, modele de cuptor pizza gradina și până la grătare economice care țin cu bugetul, toate aceste modele au fost testate de echipa bucătarilor Pefoc, la numeroase evenimente culinare din țară. Așadar, oamenii sunt pricepuți și drept dovadă, primul lucru pe care îl aflăm de la experți este că, cel mai bun grătar de vită începe cu mult timp înainte de a fi pus efectiv pe grill. Există câteva recomandări de care trebuie să ții cont dacă vrei friptura perfectă, indiferent de tipul bucății de carne alese.

Înainte de a începe, scoateți carnea din frigider și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei cu aproximativ o oră înainte de a o găti – prăjirea direct de la rece, va împiedica căldura să pătrundă în interiorul bucății de carne, la fel de eficient. De asemenea, grătarul trebuie să fie foarte fierbinte înainte de a începe. Acest lucru va ajuta la caramelizarea cărnii, esențială pentru o crustă delicioasă. În acest sens, meșterii Pefoc propun modelele americane de gratar pe gaz care se aprind repede și pot ajunge la fel de rapid la temperatura ideală pentru a găti steak-urile perfecte de vită.

Următorul pas este ungerea pe toate părțile cărnii cu suficient ulei de măsline și un praf bun de sare de mare și piper negru. Așează carnea pe grill-ul încins, apoi gătește timp de 6 minute pentru medium-rare sau după bunul plac, întorcând-o la fiecare minut. Pentru un boost de savoare, taie pe jumătate o căpățână zdravănă de usturoi cu care vei freca bucata de carne de fiecare dată când o întorci. La fel poți face și cu o bucată de unt. Usturoiul în combinație cu untul topit, va pătrunde adânc în fibra cărnii, înnobilând friptura cu arome intense.

Odată gătită după bunul plac, așezați friptura să se odihnească pe o farfurie, pentru 2-3 minute, timp în care sucurile rămase în interior ajută la menținerea frăgezimii. Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit tăiați perpendicular direcției fibrei din carne, pentru a obține acea textură fragedă și ușor de mestecat. La final, peste feliile subțiri, stropiți cu sucul aromat-delicios, colectat anterior.

În ceea ce privește garnitura, fiecare are preferințele sale. O friptură de vită merge cu chipsuri din cartofi, cu sosuri de piper sau hrean sau chiar și cu o simplă salată verde care să mai taie din opulența gustului puternic de carne. Oricum, suntem siguri că, indiferent de ce ai alege, prietenii tăi se vor simți norocoși și te vor lăuda multă vreme că le-ai oferit ocazia să guste din cel mai bun grătar de vită încercat vreodată.

Dacă te simți pregătit și ești nerăbdător să încerci pe viu ceea ce ai citit aici, evident, vei avea nevoie și de cel mai bun gratar electric sau pe cărbuni, perfect pentru o muncă atât de serioasă. Așa că, intră pe pefoc.ro și alege-ți de acolo modelul potrivit pentru tine! Iar dacă nu vrei neapărat un grătar, poate ai nevoie de un termometru alimentar, mănuși termice sau alte ustensile dedicate gătitului cu foc deschis în aer liber, care pot fi comandate on-line și livrate oriunde în țară!