Paradox pe piata imobiliara: tranzactii ba, interes da

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3837

Voteaza & Distribuie

Descriere

Analizele realizate de www.imobiliare.ro si www.vreaucredit.ro arata ca interesul romanilor pentru domeniul imobiliar nu a scazut, in ciuda reducerii numarului de tranzactii incheiate. Nevoia de proprietati imobiliare in Romania nu este inca satisfacuta, cererea continuand sa existe. In perioada care urmeaza, potentialii clienti vor pune un accent mult mai mare pe etapa de informare, acordandu-si mai mult timp pana la luarea deciziei finale de achizitie.

"Paradoxal, in aceasta perioada cand se pare ca tranzactiile imobiliare au inghetat, traficul www.imobiliare.ro continua sa creasca. De altfel, am depasit recordul de vizitatori in aceasta toamna, in plina perioada de criza, semn ca exista in continuare un real interes al potentialilor clienti pentru piata imobiliara. Agentiile care lucreaza in mod serios, au acum ocazia sa se detaseze", subliniaza Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Mai mult, din statisticile realizate de VreauCredit.ro reiese faptul ca in ultimele doua luni s-a manifestat un interes mai ridicat pentru creditele imobiliare/ipotecare in raport cu alte tipuri de credit.

Tendinta ratei dobanzii la aceste credite este de crestere (cu 1% numai in ultima luna) ca urmare a cresterii generale a dobanzilor interbancare – Euribor a ajuns la 5.4%, iar Robor la peste 18%.

"Pentru perioada urmatoare tendinta este de scadere a volumului de credite ipotecare/imobiliare, atat datorita noilor norme BNR, cat si datorita influentei crizei financiare internationale", declara Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

Astfel, in conditiile in care gradul de indatorare si veniturile luate in calcul au scazut, suma maxima pentru care se califica un aplicant a scazut in medie cu 20% fata de perioada precedenta.

Despre www.imobiliare.ro:

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal imobiliar din Romania. Portalul inregistreaza 260.000 de vizitatori lunar si cuprinde peste 500.000 de oferte din toate regiunile tarii. Doar ofertele actualizate cu regularitate sunt prezentate public in sistem. In prezent, exista 147.000 de astfel de oferte.

Despre www.vreaucredit.ro:

www.vreaucredit.ro este leader de piata pe nisa site-urilor de analiza, aplicatii online si consultanta financiara gratuita pentru persoane fizice si juridice. Site-ul ofera aplicantului informatii detaliate privind costuri, asigurari, conditii de acordare a creditelor, venituri si documente necesare, reunind toata oferta de credite de pe piata si punand la dispozitia utilizatorilor sai numeroase facilitati precum: posibilitatea calculului dinamic al DAE si al ratei unui credit, prezentarea detaliata a caracteristicilor creditelor, comparatia creditelor si aplicarea online.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa contactati:

Daniel Crainic – Marketing Manager www.imobiliare.ro; tel 0748.882.111,

daniel.crainic@imobiliare.ro

Anca Pislaru – PR&Marketing Specialist www.vreaucredit.ro; tel. 0722.290.285,

anca.pislaru@vreaucredit.ro