PACO PENA fondatorul primului curs universitar de chitara flamenco din lume in Romania la IRAF

PACO PE

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriTimisoara
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3354

Voteaza & Distribuie

Descriere

Recunoscut ca unul dintre mentorii muzicii flamenco si ca fondator al primului curs universitar de chitara flamenco din lume (la Conservatorul din Rotterdam), Paco Peña reuseste cu fiecare spectacol sa prezinte publicului din intreaga lume adevaratul spirit flamenco exploatat pana la extremele sale teatrale.
Intalniri pentru prestatile lui solo au inclus clubul intim Ronnie Scott\'s Jazz Club si monumentalul Royal Albert Hall din Londra, Carnegie Hall din New York, Concertgebouw din Amsterdam. De–a lungul anilor a impartit scena cu prieteni–chitaristi, cantareti si grupuri instrumentale, imbinand diverse genuri muzicale, printre care muzica clasica, jazz–ul, blues–ul, muzica country si cea latino–americana.
In 1995, The New York Times declara: "Domnul Peña este un virtuos, capabil sa vrajeasca publicul dincolo de agitatia cotidiana a omului trecator. El combina acorduri muzicale rapide si inflacarate cu un simt nuantat al colorarii; ascultatorul nu isi poate aminti de un alt chitarist care sa manuiasca mai bine si mai sigur un instrument."

De asemenea, nu ar trebui sa fie o surpriza faptul ca cititorii revistei America’s Guitar l-au ales cinci ani consecutiv ca fiind cel mai bun Chitarist Flamenco al Anului. Din 1970, Paco Peña a avut o serie regulata de prestatii uimitoare cu compania sa de dansatori, chitaristi si cantareti selectionati cu grija.

Paco Peña Dance Company a adus flamenco pe taramurile de muzica si teatru prin sezoane repetate in Londra si aparitii in festivaluri in: Edinburgh, Adelaide, Amsterdam, Atena, Israel, Istanbul, Singapore, Hong Kong si multe altele.
Paco Peña Dance Company vin pentru prima oara in Romania la Timisoara, in cadrul celei de a 3-a editii International Romani Art Festival care se va desfasura intre 23 -26 iulie. Spectacolul va avea loc duminica, 26 iulie, Cinematograful de Vara

Evenimentul produs de Asociatia Culturala TURN inseamna: 10 concerte, spectacolele de dans, teatru si circ, jonglerii de foc, proiectii de filme, expozitii de fotografie, party-uri, lansari de carte, actiuni pentru copii, targ de mestesugari, actiuni pentru persoanele private de libertate.

IRAF se desfasoara sub egida Decadei Romilor 2005 – 2015 si este un proiect realizat cu sprijinul Open Society Institute . Budapesta, al Primariei Municipiului Timisoara - al Consiliului Local Timisoara in cadrul conceptului TIMISOARA OPEN ART CITY - Timisoara Oras Deschis Artelor si al Agentiei Nationale pentru Romi.

Detalii despre program, despre pretul biletului precum si despre festival - www.iraf.ro