Orientarile estetice ale barbatilor din noul mileniu

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2609

Voteaza & Distribuie

Descriere

Se pare ca nu doar femeile dau navala in saloanele de chirurgie plastica! Dictionarele urbane contin fel de fel de termeni ce redefinesc masculinitatea noului mileniu:

- metrosexualitate. Barbat de orice orientare sexuala, metrosexualul are un simt estetic puternic si este preocupat de aparenta lui, mai ales in domeniul modei.

- pomosexualitate. Personaj complex, ambivalent, prefixul pomo- fiind, in fapt, prescurtarea curentului postmodern, pomosexualul stie care sunt implicatiile uneia sau alteia dintre orientarile sexuale, dar pur si simplu refuza sa ia in calcul daca alaturi de el se afla un hetero, bi sau homo, protestul sau fiind definit de refuzul de a aplica vreo eticheta.

- tehnosexualitate. Tehnosexualul e barbatul metropolitan cu o pasiune accentuata pentru ultimele aparitii tehnologice, de la gadgeturi pentru calculator pana la masini performante si oameni care imita acest comportament.

- retrosexualitate - rea­su­marea unui set de valori sexuale si simboli­ce din zona interbelica, din vremea cand barbatii erau bar­bati, iar feme­ile – femei. Spre deosebire de metrosexuali, retrosexualii nu fac nici un efort in a-si promova imaginea.

- ubersexualitate. Ubersexualul e barbatul foarte stilat si foarte masculin, care nu are preocupari de gen fotbalul, iesit cu prietenii la o bere, ci preocupari intelectuale. El nu face o obsesie din propria imagine, ci si-o construieste in continuarea propriei personalitati.

Trendsetterii incearca sa stabileasca care dintre toate aceste modele este caracteristic pentru barbatul modern. Unii sunt de parere ca metrosexualitatea e moarta si ca ubersexualitatea se instaleaza puternic in locul acesteia.

Ultimul Studiu al Societatii de Chirurgie Plastica din SUA atesta faptul ca numarul barbatilor care apeleaza la operatii estetice a crescut in ultimii 3 ani cu 20%! Se pare ca tipul de interventie chirurgicala aflat pe prima pozitie nu e nici impantul de par, nici reductia de grasime, ci marirea buzelor!

Raportandu-ne la faptul ca din 8 barbati americani unul recurge sau intentioneaza sa recurga la injectarea cu botox, putem spune ca dintre comunitatile de masculi alfa urbani, metrosexualii ocupa pozitia fruntasa.