Organizarea nunții: 6 greșeli frecvente de evitat

Organizarea nunții: 6 greșeli frecvente de evitat

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurinunta
Ultima actualizareVineri 7 mai 2021
Vizualizari421

Voteaza & Distribuie

Descriere

Planificarea unei nunți înseamnă să îți stabilești obiective și să îți pui gândurile și ideile în aplicare. Chiar dacă îți dorești ca totul să iasă perfect, până la cel mai mic amănunt, greșelile sunt inevitabile. Pot apărea întârzieri sau schimbări de ultim moment. Consultă lista următoare pentru a evita cele mai frecvente greșeli în organizarea unei nunți și bucură-te de unul dintre cele mai frumoase momente ale vieții tale!

Să te ocupi singură de organizare

Organizarea unei nunți implică foarte multă comunicare, negocieri și drumuri de la un furnizor la altul pentru a reuși să planifici totul cum îți dorești. Totuși, o nuntă nu se face cu o singură persoană! Apelează la experți, la prieteni și la familie pentru a primi ajutorul de care ai nevoie, astfel vei fi atât de copleșită de toate activitățile și nu vei putea beneficia de somnul necesar.

Trimiterea invitațiilor

Este important să anunți toți invitații tăi din timp pentru a participa la nunta ta pentru a putea lua în calcul toate demersurile necesare, precum: concediul de la locul de muncă sau strângerea sumei de bani pentru ținută și dar. Totuși, nu trebuie să trimiți invitațiile nici prea devreme. Realizează o listă cu cei invitați, cu bugetul alocat, cu spațiul în care se va desfășura evenimentul și cu alte activități și sarcini pe care trebuie să le faci. De abia în urma întocmirii acesteia, este indicat să oferi invitațiile către familie, prieteni sau colegi. Dacă vei trimite prea devreme, musafirii tăi s-ar putea chiar să uite de locul și data evenimentului.

Oferirea mărturiilor

La unele nunți moderne există posibilitatea să nu primești mărturii, fie că mirii nu au dorit această tradiție sau nu au știut de ea. Într-adevăr, nu este o etapă obligatorie, însă invitații tăi se vor bucura de amintirea oferită, de gestul simbolic. Nu-i nevoie să cheltui o avere, ci poți opta pentru idei drăguțe și deosebite, precum: ghivece mici cu plante suculente, dulciuri, săculeți de lavandă, cutiuțe de bijuterii, lumânări parfumate sau sticle pentru mărturii.

Cerințele pentru fotograful de nuntă

Este important să investești într-un fotograf de nuntă profesionist, care cunoaște în întregime detaliile și cadrele pe care trebuie să le fotografieze la o nuntă. Indiferent de cât de stufos este portofoliul acestuia, încearcă să îi prezinți ideile tale din timp: pozele cu familia sau prietenii, cadrele cu verighete, decorul, mărturiile, cât și alte elemente. Fotograful trebuie să cunoască toate aceste detalii înainte de începerea evenimentului propriu-zis. În caz contrar, vei fi nemulțumită de seria de poze oferite deoarece nu se vor afla și cadrele pe care le doreai.

Alocarea timpului

Timpul este prețios! Însă nu te baza că întreg evenimentul se va desfășura la minut. Există posibilitatea ca invitații, domnișoarele de onoare și cavalerii sau chiar mirii să întârzie la locul stabilit: Biserica, restaurantul sau locul pentru ședințele foto. Cele mai frecvente motive sunt: lipsa unor obiecte importante, decalarea timpului de la make-up sau de la hairstylist, blocarea în trafic. Încearcă să alegi intervale de timp, și nu ore fixe. De exemplu, invitații pot ajunge la restaurant între ora 19 și 19:30.

Momentele artistice de la nuntă

O nuntă nu trebuie aglomerată cu numeroase momente artistice și muzică continuă pe întregul eveniment. Invitații vor dori să se distreze și să danseze, nu doar să privească spectacolul pregătit. Poți opta pentru unul sau două momente artistice atunci când masa este servită. Este aproape imposibil ca totul să iasă perfect în planificarea și organizarea unei nunți. Totuși, dacă vei lua în calcul sfaturile prezentate, vei rămâne calmă și vei adopta o atitudine pozitivă, atunci micile detalii imperfecte nu ar trebui să te afecteze. Creează o listă cu toate activitățile ce trebuie făcute și simte-te minunat la nunta ta!

Sursă foto: pixabay.com/photos/wedding-couple-marriage-1836315/