Orasul Zeilor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriKátia Lund, Leandro Firmino, Matheus Nachtergaele, Paulo Lins
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1239

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Cidade de Deus
An: 2002
Durata: 130 minute
Regia: Fernando Meirelles, Kátia Lund
Scris de: Paulo Lins, Bráulio Mantovani
Actori: Alexandre Rodrigues, Matheus Nachtergaele, Leandro Firmino
Gen: Crima, Drama

Pelicula regizata de Fernando Meirelles este bazata de o poveste reala. Cidade de Deus este o adaptare a romanului purtand acelasi nume al scriitorului Paulo Lins si pune pe tapet crima organizata care a crescut incetul cu incetul in favela braziliana denumita de locuitorii ei Cidade de Deus. Actiunea filmului este plasata la sfarsitul anilor '60 si inceputul anilor '70, cand suburbiile orasului Rio de Janeiro reprezentau un focar de criminalitate si infractionalitate.

Pelicula debuteaza cu o scena antologica si extrem de relevanta pentru linia pe care o urmareste filmul. Tender Trio, un grup format din Cabeleira, Alicate si Marreco jefuiesc un motel sub ochii unor copii care privesc si invata de mici, "live", toate detaliile ilegalitatii. Zece ani mai tarziu, Ze Pequeno conduce orasul, reusind sa elimine, una cate una, toate bandele rivale. Singurul element care-l mentine pe linia de plutire si nu-l lasa sa-si piarda echilibrul mintal este prietenul sau, Bene. Buscape, un tanar fotograf nascut si crescut in favela, i-a urmarit pe cei doi crescand impreuna si obtinand din ce in ce mai multa putere insa, desi a dorit intotdeauna sa stea deoparte, este atras fara voia lui in vartejul evenimentelor.

Motto-ul acestui film este "Daca fugi, bestia te prinde, daca stai, bestia te mananca", subliniind perfect senzatia claustranta a neputintei de a se ridica deasupra si de a parasi mediul nociv in care s-au nascut.