Orasul de piatra

Detalii

CategoriiTurism
TaguriConstructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6988

Voteaza & Distribuie

Descriere

Petra Orasul Petra, oras antic din Orientul Mijlociu, in Iordania, a stat ascuns intre munti pana cand a fost descoperit de catre exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt in 1812. Se afla in apropiere de coltul sud-estic al Iordaniei, la est de granita cu Israel. Orasul in sine se afla langa Muntele Hor (in Sriptura este locul unde fratele lui Moise, Aaron, a murit). Petra a fost ridicat initial ca si capitala a nabateenilor. A fost construit intr-o vale de munti de piatra, iar orasul insusi se afla in munte. Din cauza pozitionarii orasului, locuitorii aveau doua mari avantaje:
  • orasul putea controla doua mari drumuri comerciale din acele zile, asigurand o economie bogata.
  • Fiind construit in piatra, orasul era foarte greu de atacat, asigurand un climat sigur pentru locuitorii sai. Orasul a fost decorat cu multe structuri artistice si picturi care au rezistat cu trecerea timpului.
Orasul Petra a fost ridicat de catre niste triburi nomade numite nabateeni. Acestia, nu se stie insa de ce, s-au asezat in valea de la poalele Muntelui Hor si au dezvoltat o cultura ce a ajutat la raspandirea comertului in intreg Imperiu Roman si in culturile apropiate. Cu toate ca, in final, au fost depasiti de catre romani si alte culturi mai tarzii, nabateenii au prosperat prin agricultura, arta si literatura (cunoscuta prin inscriptiile de pe peretii orasului vechi, din cauza ca orice alta literatura a lor a fost pierduta in timp).


Interiorul orasului Petra


Interiorul orasului Petra


Varietatea de desene si arhitectura din orasul Petra a dovedit ca nabateenii erau foarte creativi si inventivi. Unele rapoarte spun ca in jur de 30,000 de oameni au trait in oras in primii ani de existenta.


Orasul Petra de azi este un loc minunat pe care sa-l vizitezi in vacanta. Cu toate ca se afla intr-o tara cu o puternica si moderna cultura islamica, multi vestici viziteaza orasul pentru istoria si arhitectura lui. Orasul este foarte greu de gasit insa. Destul de recent a fost adaugat pe lista Noilor Sapte Minuni ale Lumii.


Petra


Cei care viziteaza orasul antic vor ramane cu o frumoasa lectie de istorie si adevar biblic. De-a lungul timpului multi s-au plimbat pe strazile orasului Petra si multi au trait aici. Scriptura a surprins putin din istoria lui si a oferit o viziune asupra activitatilor zilnice din oras in trecutul sau.