Olimpiada de iarna

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari9446

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dorinta de a organiza o versiune de iarna a Olimpiadei a aparut in 1908, atunci cand patinajul artistic si-a facut aparitia la Jocurile Olimpice de la Londra. Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Berlin au planuit sa introduca o ôolimpiada de skiö, cu probe pe zapada, care sa aiba loc in Muntii Padurea Neagra, insa aceste Jocuri au fost anulate dupa izbucnirea Primului Razboi Mondial, in 1914.

Urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice a avut loc la Antwerpen, in Belgia, unde patinajul artistic a fost din nou o proba, iar hocheiul pe gheata a fost adaugat ca proba pentru care se acordau medalii. In ciuda obiectiilor facute de fondatorul Jocurilor Olimpice moderne, baronul Pierre de Coubertin si a impotrivirii tarilor scandinave, care gazduiau propriile campionate nordice din patru in patru ani sau din cinci in cinci ani, campionate care au avut loc din 1901 pana in 1926 in Suedia, Comitetul international Olimpic a autorizat desfasurarea unei Saptamani internationale a sporturilor de iarna, la Chamonix, Franta, in 1924.

Evenimentul care a durat 11 zile a avut ca probe ski nordic, patinaj viteza, patinaj artistic, hochei pe gheata si bob, a avut un imens succes si a fost denumit retroactiv prima Olimpiada de iarna.