OFICIAL: Facelift Mini pentru toata gama de modele

OFICIAL: Facelift Mini pentru toata gama de modele

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriMini
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1302

Voteaza & Distribuie

Descriere


Mini s-a hotarat ca este timpul sa improspateze linia de sa de modele. Astfel, marca britanica din patrimoniul Grupului BMW a prezentat variantele restilizate ale hatchback-urilor Mini sau ale modelelor Clubman si Cabrio. Toata linia Mini a primit modificari de design si un noi motorizari diesel, cu exceptia modelului Contryman.


Toate variantele Mini au primit o noua bara frontala, care imbunateste protectia pentru pietoni, noi elemente ale blocurilor optice, o noua bara spate si LED-uri pentru stopurile de lumini de pe spate. Alaturi de aceste modificari, Mini pune la dispozitie cinci noi nuante de caroserie si noi jante optionale.


Facelift Mini


La interior, Mini ofera o gama larga din care clientii pot alege. Pe langa numeroasele optiuni cromatice, disponibile pentru fatetele usilor sau pentru coloritul bordului, facelift-ul aduce modificari ale designului butoanelor de control de pe consola centrala. Mai mult, sistemul audio, cel de aer conditionat si volanul prezinta elemente noi.


Sub capota, marea noutate consta in propulsorul diesel de 1.6 litri cu injectie directa common rail si turbina cu geometrie variabila. Motorul este disponibil in varianta cu 90 de cai pentru Mini One si varianta de 112 cai pentru Cooper D. Mini anunta ca sub aceasta motorizare One poate accelera pana la 100 km/h in 11,4 secunde si poate atinge viteza maxima de 185 km/h. Toate acestea la un consum de 3.8 litri la 100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 99 g/km. Mult mai puternicul Mini Cooper sprinteaza suta in 9,7 secunde si atinge viteza maxima de 198 km/h, desi are acelasi nivel al consumului si al emisiilor CO2.


Mini Cabrio va fi disponibil pentru prima data intr-o echipare cu motor diesel. Toate versiunile Mini facelift vor intra pe piata in luna septembrie a acestui an.