Obiective turistice in Madrid

Obiective turistice in Madrid

Detalii

CategoriiTurism
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8081

Voteaza & Distribuie

Descriere

Madrid, cel mai mare oras din Spania si totodala capitala acesteia, este al treilea oras ca marime a populatiei din Uniunea Europeana, dupa Londra si Berlin. Madrid este situat pe raul Manzanares si se invecineaza cu comunitatile autonome Castilia si León si Castilia-La Mancha.

Madrid este cunoscut ca un oras cosmopolit, centru de afaceri, sediul Administratiei Publice, Guvernului, Parlamentului Spaniol si locatia Familiei Regale Spaniole. De asemenea, joaca un rol major atat in sectorul bancar cat si cel industrial. Cele mai multe locatii industriale sunt situate la periferia sudica a orasului, fiind grupate in fabrici textile, de produse alimentare si de prelucrare a metalului. De asemenea, orasul este caracterizat prin activitati culturale si artistice intense si o viata de noapte energica.

Madridul este plin de spatii verzi, parcuri si multe obiective turistice. Printre acestea se numara piete si arenele de lupte. Pietele tipice sunt locuri unde oamenii se aduna, iar arenele de lupte sunt locuri in care au loc vestitele lupte cu tauri.

Plaza Las Ventas Madrid

Veti gasi cea mai renumita arena de lupte din Spania in aceasta piata. Este numit si Plaza de Toros de Las Ventas. Locul este ca un amfiteatru, are o poarta mare, numita usa Madridului, faimoasa deoarece matadorii de succes parasesc arena pe aceasta poarta.

Plaza Las Ventas Madrid

Plaza Las Ventas Madrid

Plaza Mayor de Madrid

Acest locatie a fost folosita in scopuri diferite: piata, arena de lupte cu tauri, executii publice si fotbal. Astazi, aceasta piata este locul unde majoritatea oamenilor se intalnesc pentru a servi o bautura, pentru ca este localizata in centrul orasului si exista multe locuri de vizitat.

Plaza Mayor de Madrid

Plaza Mayor de Madrid

Plaza Puerta Del Sol

Aceasta piata este situata in inima orasului, langa Plaza Mayor si nu departe de Plaza Castilla. Acesta ofera acces la una dintre cele mai mari statii de metrou din Madrid si la districtul comercial principal.

Plaza Puerta Del Sol Madrid

Plaza Puerta Del Sol MadridMuzee in Madrid {title}

Exista, de asemenea, o multime de muzee mari raspandite in intreg orasul. Museo del Prado, Muzeul Thyssen si centrul de arta Regina Sofia sunt trei dintre cele mai populare muzee din Madrid.

Museo del Prado

Cel mai faimos muzeu din capitala, Museo del Prado contine o mare varietate de exponate ale artei europene din secolul 12 pana in secolul 19, avand peste 10.000 de obiecte de arta. Picturile sunt considerate cea mai buna colectie de arta spaniola din lume. "Las Meninas", creat de artistul spaniol Diego Velázquez este cel mai faimos tablou din colectie.

Museo Del Prado

Museo Del Prado

Muzeul Thyssen-Bornemisza

Un alt muzeu de clasa mondiala, Thyssen-Bornemisza este considerat al doilea muzeu in cadrul triunghiului de aur, cuprinzand in principal obiecte de arta ale secolului 20. Este cunoscut ca parte integranta din "Triunghiul de Aur al Artei", care include Museo del Prado si galeriile Regina Sofia.

Muzeul Thyssen-Bornemisza

Muzeul Thyssen-Bornemisza

Centrul cultural Regina Sofia

Acest muzeu este concentrat asupra artei moderne si include colectiile celor mai importanti artisti spanioli din secolul 20: Pablo Picasso si Salvador Dali. Capodopera cea mai renumita din muzeu este pictura Guernica a lui Picasso. Mai mult decat atat, in muzeu se regasesc colectii de lucrari ale lui Juan Gris, Joan Miró, Julio Gonzalez, Chillida Eduardo, Antoni Tàpies, Gargallo Pablo, Muñoz Lucio, Luis Gordillo, Oteiza Jorge, José Gutiérrez Solana si multi alti artisti semnificativi.

Centrul cultural Regina Sofia

Centrul cultural Regina Sofia