Obiective turistice in Brasov

Obiective turistice in Brasov

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBrașov
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10534

Voteaza & Distribuie

Descriere

Orasul Brasov, resedinta de judet si municipiu al Judetului Brasov, este un reper turistic al tarii noastre. Incarcat de monumente istorice, cu o arhitectura aparte, cu diverse festivaluri si evenimente culturale organizate an de an si situat intre munti, Brasovul este un adevarat exponent cultural, un oras prolific care atrage mereu foarte multi turisti.

Brasov


BrasovBrasovul sau Kronstadt (in germana), este orasul care ne aduce de la an la an, in centrul orasului, celebrul festival de muzica "Cerbul de Aur", ocazie cu care la Brasov, de-a lungul timpului, au venit sa cante artisti precum Ray Charles, Coolio, Tome Jones, Kylie Minogue, Pink si multi altii.


Brasovul nu sta deloc prost la capitolul obiective turistice, fiind un oras in care nu ai cum sa te plictisesti prea curand, putand mereu sa descoperi ceva nou. Fie ca vei dori sa te relaxezi in Piata Sfatului, fie ca esti curios sa vezi cum e "Biserica Neagra". Iti vom prezenta cateva obiective turistice atractive ale Brasovului.


Cetatea Brasovului a fost in Evul Mediu una dintre cele mai importante cetati ale Transilvaniei. Inaltarea centurii de aparare a inceput in secolul XIV, iar lucrarile la constructie au durat pana in secolul al XVII-lea.


Arhitectura

Fiecare cladire din Brasov este deosebita. Constructiile s-au ridicat in urnma unor principii urbanistice bazate pe reperele geografice ale orasului. Cladirile vechi din Brasov, care au cateva secole vechime, au doar un etaj (cele mai multe dintre ele), in exterior, peretii nu sunt

foarte ornamentati, iar ferestrele sunt foarte mici. Dintre aceste cladiri vechi, care merita vizitate, le amintim pe urmatoarele:


* Biserica Sf. Bartolomeu - secolul al XIII-lea
Biserica Sf. Bartolomeu


Biserica Sf. BartolomeuAceasta biserica se gaseste in cartierul cu acelasi nume din Brasov. Partea originala a constructiei include corul si partile de langa acesta. Planul acestei biserici seamana cu cel al Manastirii Cisterciene de la Carta.


* Biserica Neagra - secolul al XIV-lea
Biserica Neagra


Biserica NeagraReprezinta cea mai mare constructie in stil gotic din tara noastra. Aici se poate vedea cea mai mare orga din Europa si se pot asculta concerte cu muzica clasica si preclasica. In fata acestei bisericii este inaltata statuia lui Johannes Honterus, umanist german.


* Casa Jekelius
Casa Jekelius


Casa JekeliusCasa Jekelius se gaseste pe strada Michael Wiss din Brasov si se incadreaza, drept constructie, in stilul arhitectural de secol XVI, are un singur etaj, iar pereti nu au ornamente. Jekelius a fost un geolog brasovean.


* Biblioteca Honterus
Biblioteca Honterus


Biblioteca HonterusBibloteca poarta numele umanistului Johannes Honterus care a infiintat in 1547 biblioteca Liceului German. Aceeasi cladire a devenit casa de locuit, si este cunoscuta drept casa unde s-a nascut muzicianul german, Paul Richter.


* Granarul orasului
Granarul orasului


Granarul orasuluiAcesta este situat in piata George Enescu din Braso si reprezinta locul unde se depozitau in trecut marfurile, alimentele si alte provizii ale orasului. Aceasta cladire este una dintre cele mai vechi si bine conservate din oras. Astazi se gaseste aici Bistro de l'Arte.


* Casa Hirscher
Casa Hirscher


Casa HirscherCasa Hirscher sau sala negustorilor, a fost construita in stil renascentist in perioada construita in stil renascentist 1539 – 1545


* Bastionul Tesatorilor
Bastionul Tesatorilor


Bastionul TesatorilorAcest bastion este cel mai bine pastrat dintre toate cele sapte bastioane ale cetatii. Astazi se gaseste aici Muzeul Cetatii Brasov.


Prima Scoala Romaneasca

La Brasov gasim si Prima Scoala Romaneasca, cladire in care exista sala de clasa a primei scoli romanesti din Transilvania. Tot aici se gasesc expozitii cu materiale din istoria tipariturii – manuscrise, lucrari ale lui Coresi, unele editii princeps.


Muzeul de Arta
Muzeul de Arta


Muzeul de ArtaCladirea Muzeului de Arta din Brasov este construita in stil neobaroc si a fost realizata dupa un proiect de M. Wagner, realizat in 1902. Aici, in cele sase sali de la etajul cladirii se gaseste o galerie nationala de pictura si sculptura si o expozitie de arta decorativa.


Piata Sfatului
Piata Sfatului


Piata SfatuluiPiata Sfatului este un punct de referinta pentru Brasov. Face parte din rezervatia arhitecturala a Cetatii si a fost atestata documentar in 1520 – drept forum, iar in 1617 cu numele de ring. In centrul acestei piete se gaseste Casa Sfatului, construita in 1420, iar aici este inclus si Muzeul Judetean de Istorie din Brasov.


surse foto: fotoromania.net, wikipedia.org, infoturism.roTrofeul


Trofeul "Cerbul de Aur"
Manifestari culturale

* Festivalul International "Cerbul de Aur"

* Festivalul de Jazz si Blues

* Festivalul teatrului contemporan

* Targul Mestesugarilor

* Concerte ale Filarmonicii Gheorghe Dima

* Festivalul national al Berii

* Festivalul muzicii de camera

* Concerte de orga la Biserca neagra

* Festivalul Recoltei