Nunta in Basarabia

Nunta in Basarabia

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriNapoleon Helmis, Victoria Bobu, Vlad Logigan
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari677

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Nunta in Basarabia
An: 2010
Regia: Napoleon Helmis
Actori: Vlad Logigan, Victoria Bobu
Gen: Comedie, Drama, Romantic

Nunta din Basarabia este o coproductie Romania – Moldova – Luxemburg si al doilea lung metraj al lui Nap Toader. A castigat Premiul Special al Juriului la Festivalul „Nopti negre” de la Tallinn, Estonia.

Nunta in Basarabia este povestea unui cuplu de tineri, el (Vlad Logigan) din Bucuresti, ea (Victoria Bobu) din Chisinau, care se decide sa faca nunta la Chisinau, in speranta de a castiga destui bani pentru a cumpara un apartament in Bucuresti . Dar lucrurile sunt mult mai complicate decat par la prima vedere, iar cuplul ajunge pana la limita despartirii.

Un alt aspect al filmului se concentreaza pe relatia dintre romanii din Moldova si cei din Romania, fiind prima oara cand un film abordeaza aceasta problema. Casatoria in sine este doar un pretext pentru a prezenta cele doua atitudini: cea a unui membru al Uniunii Europene si cea a vecinului sau.

In timpul nuntii, familiile si rudele pe ambele maluri ale Prutului  se strang laolalta si aceasta intalnire nu face decat sa sublinize prejudecatile adanc inradacinate in inimile lor. Din cauza disputelor dintre aceste doua comunitati, tinerii casatoriti sunt pe cale sa se desparte.