Numeroasele beneficii ale implanturilor all-on-4

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriImplant dentar
Ultima actualizareVineri 9 iunie 2023
Vizualizari157

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dinții lipsă pot fi o mare bătaie de cap, mai ales atunci când apelezi soluții temporare, care alunecă sau se mișcă, cum ar fi protezele dentare. De aceea, din ce în ce mai multe clinici stomatologice oferă abordări noi şi moderne pentru a înlocui dinții lipsă, cum ar fi lucrare fixa pe 4 implanturi sau implant dentar "all-on-4". Dar ce este această abordare inovatoare și ce o diferențiază de alte opţuni?

Dinții lipsă și sănătatea orală

Dinţii noştri au două zone principale: coroana și rădăcina. Coroana se află deasupra liniei gingiilor, iar rădăcina se află dedesubt. Această structură delicată creează stabilitate în gură, stimulând totodată creșterea țesuturilor în osul maxilarului. Un dinte lipsă poate cauza o serie de probleme. În primul rând, dinții rămași pot începe să se miște, gingiile se pot retrage și osul maxilarului se poate micșora. Un dinte lipsă poate duce, de asemenea, la acumularea plăcii dentare, carii dentare, boli ale gingiilor și alte probleme de sănătate orală.

Soluțiile temporare, cum ar fi protezele dentare și punțile, se adresează în primul rând problemelor cosmetice legate de pierderea dinților. Dar ele nu rezolvă probleme de sănătate orală, cum ar fi conservarea maxilarului. Protezele dentare și punțile pot, de asemenea, să alunece, ceea ce vă poate face să vă simțiți mai puţin încrezători atunci când vorbiți sau mestecați. De aceea, mulţi medici dentişti recomandă implanturi unice dacă vă lipsesc doar unul sau doi dinți sau lucrări fixe pe patru implanturi dacă vă lipsesc mai mulţi dinți.

Ce sunt lucrările fixe pe patru implanturi?

Un implant dentar înlocuiește un dinte lipsă prin introducerea unei rădăcini metalice artificiale în osul maxilarului, care apoi susține o coroană de înlocuire. Dacă aveți mai mulți dinți lipsă care necesită proteze parțiale sau complete, înlocuirea fiecărui dinte cu un implant ar fi un proces îndelungat. Lucrările fixe pe patru implanturi oferă o soluție nouă. În loc să folosească un singur implant pentru fiecare dinte, medicul dentist vă poate construi o întreagă arcadă superioară sau inferioară cu doar patru rădăcini metalice.

În timpul intervenţiei, medicul dentist vă administrează o anestezie, după care face o incizie subțire în țesutul gingival. Apoi, folosește un burghiu mic pentru a vă plasa strategic cele patru rădăcini de titan. La final, închide gingiile cu cusături. Acest proces durează de obicei aproximativ 2-½ ore pe arc. După intervenția chirurgicală, noile rădăcini trebuie să fuzioneze complet cu osul maxilarului înainte ca medicul dentist să vă poată monta proteza dentară. Acest lucru durează de obicei între 3 şi 6 luni. Cu o îngrijire adecvată, lucrările fixe pe patru implanturi pot dura toată viața.

Beneficiile implanturilor All-on-4

Implanturile dentare All-on-4 oferă numeroase avantaje, deoarece creează o bază permanentă, stabilă pentru proteza dumneavoastră dentară. Unele dintre beneficiile acestei noi metode de înlocuire a dinţilor lipsă:

  • Dinți de înlocuire siguri și definitivi
  • Încredere deplină în timp ce mâncaţi și vorbiţi
  • Dinţii de înlocuire au aspectul și capacitatea dinților naturali
  • Confort absolut și îngrijire ușoară
  • Sănătate dentară mai bună pe termen lung
  • Alegerea lucrărilor fixe pe patru implanturi va ajuta, de asemenea, la menținerea și susținerea trăsăturilor faciale și va ajuta la prevenirea pierderii osoase în maxilar.