Noroc sau pricepere? Informații generale despre RTP și șansele de a câștiga la cazinou

Noroc sau pricepere? Informații generale despre RTP și șansele de a câștiga la cazinou

Detalii

CategoriiDivertisment
Tagurijocuri de noroc
Ultima actualizareMarti 14 martie 2023
Vizualizari104

Voteaza & Distribuie

Descriere

RTP-ul este un factor important pe care ar trebui să îl iei întotdeauna în considerare înainte de a juca un joc într-un cazinou. RTP înseamnă Return to Player și, practic, îți spune procentul dintr-un joc care este plătit jucătorilor sub formă de câștiguri. Sau, mai degrabă, ce procent îl păstrează cazinoul ca profit și care este avantajul casei într-un joc, indiferent dacă este vorba de un cazinou clasic sau o aplicatie pentru mobil precum cea oferită de cazinoul Netbet.

Dar contează cu adevărat acest factor și în ce măsură îți poate influența șansele de câștig? În cele ce urmează vom analiza în detaliu acest aspect.

Ce este Return to Player?

Return to Player, deseori folosit în forma prescurtată RTP, este un procent care îți spune cât de mult va plăti orice joc de cazinou, pe termen lung. Când vorbim de termen lung, este vorba de o medie teoretică, calculată la milioane de rotiri la sloturi sau milioane de pariuri în jocuri de masă precum ruletă, blackjack și baccarat.

În acest context, este important de reținut faptul că RTP-ul reprezintă o medie pentru toți jucătorii, nu doar pentru unul singur sau pentru o singură sesiune de joc. Spre exemplu, în cazul unui slot cu un RTP de 98%, acest lucru înseamnă că pentru fiecare 10 lei pariați, te poți aștepta să câștigi înapoi o medie de 9.8 lei. Diferența de 2% va merge la cazinou, fiind profitul acestuia.

De asemenea este necesar să luăm în considerare că aceasta este o medie. Orice jucător poate oricând să câștige o sumă considerabilă de bani, însă în același timp un număr mare de alți jucători vor pierde în fața cazinoului pentru a echilibra situația. Pentru a-ți face o ideea mai detaliată, poți accesa acest pagina https://top-casino.ro/cazinouri-noi pentru a afla mai multe informații despre cele mai bune cazinouri noi din România și RTP-urile jocurilor pe care acestea le oferă.

Cum se calculează RTP?

Modul în care este calculat un RTP este destul de simplu. Acesta reprezintă suma totală câștigată de jucători împărțită la suma totală pariată de aceștia. RTP-ul este simulat de algoritmi și programe de calculator, calculul acestuia fiind cât se poate de precis, deoarece fiecare rotire sau pariu folosește un generator de numere aleatoare (RNG) pentru a se asigura exact aceleași șanse de câștig. Acesta este motivul pentru care uneori poți avea noroc și poți câștiga rapid, în timp ce alteori, același joc nu îți aduce decât pierderi.

Pe scurt, pentru ca un jucător să câștige la cazinou, altcineva trebuie să piardă. Singurul lucru sigur este că slotul, sau cazinoul, ajunge întotdeauna să păstreze între 2% și 5% (sau orice procent stabilit ca fiind marginea casei) din pariuri, în timp ce restul este plătit jucătorilor în mod aleatoriu. Mai mult decât atât, deoarece RTP-ul este întotdeauna mai mic de 100%, în cele din urmă vei ajunge să pierzi toți banii. Poți, desigur, să ai noroc și să obții destul de multe câștiguri, însă este indicat să le retragi la un moment dat, pentru a nu rămâne în cele din urmă cu buzunarul gol.

Are RTP-ul impact asupra șanselor de câștig?

Da și nu. Desigur, dacă joci milioane de runde de joc, atunci da, RTP-ul te va afecta. Dar dacă ești unul dintre jucătorii ocazionali, care joacă câteva sute de runde per sesiune într-un anumit joc, RTP-ul nu va avea prea mare impact asupra ta. Mai mult decât atât, în multe privințe, RTP-ul este mult mai important pentru cazinou decât pentru jucători.

Nu trebuie să uiți însă niciodată că timpul este cel mai bun prieten al cazinoului, adică cu cât joci mai mult, cu atât este mai probabil să pierzi. Cazinoul câștigă întotdeauna pe termen lung. Prin urmare, ca jucător, nu ar trebui să joci milioane de runde de joc, iar atunci când obții un câștig de care ești mulțumit, ar trebui să-l încasezi și să nu ai prea mare încredere că norocul tău va continua. Dacă continui să joci, șansele nu sunt în favoarea ta, iar în cele din urmă vei pierde, indiferent dacă jocul are un RTP de 95% sau 98%.

De asemenea, este important să reții că RTP-ul nu va fi niciodată 100%, deoarece cazinoul trebuie să facă profit pentru a putea exista. Când câștigi și, practic obții mai mult decât cota echitabilă din RTP, înseamnă că un alt jucător primește mai puțin, iar asta se datorează exclusiv norocului. Prin urmare, nu poți avea încredere că norocul tău va dura veșnic, indiferent de RTP.