Naturalis Gastrocalmin îți reduce aciditatea gastrică

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriGastroenterologie, sanatate
Ultima actualizareLuni 13 decembrie 2021
Vizualizari870

Voteaza & Distribuie

Descriere

Creșterea acidității gastrice, cunosută și ca hiperaciditate gastrică, reprezintă un simptom al unei afecțiuni a stomacului adesea întâlnită în rândul populației. Aceasta se manifestă prin senzația de balonare cu crampe, senzația de acru în cavitatea bucală, cauzată de refluxul gastric și al arsurilor la stomac.

Netratată, aciditatea gastrică poate afecta în timp sistemul digestiv și poate provoca de la deteriorarea mucoasei stomacale până la apariția gastritei și a ulcerului. Sucul gastric este acid, pentru că are în compoziție pepsină, acid clorhidric și factor intrinsec, care, în timp, deteriorează mucoasa gastrică.

Hiperaciditatea gastrică are simptome variate, unele dintre acestea se pot manifesta și la câteva minute sau ore de la masă. Așa cum spuneam, arsurile la stomac cu crampe, senzația de vomă și de gust acru, durerile abdominale, balonarea și gazele intestinale sunt printre cele mai cunoscute simptome ale acestei acidități. Totodată, acestea pot indica și un colesterol crescut.

Manifestările unei acidități gastrice crescute

  • dureri de stomac și abdominale;
  • flatulența;
  • balonarea și senzatie de plenitudine;
  • dificultate la înghițirea alimentelor și pierderea apetitului;
  • senzația de arsură la stomac;
  • intoleranță alimentară;
  • nedigerarea alimentelor;
  • greață, stare de vomă cu reflux;
  • dureri de cap;
  • tuse și probleme respiratorii;
  • respirație urât mirositoare;
  • căderea părului;
  • unghii fragile;
  • pierderea în greutate.

Cauzele hiperacidității gastrice

După cum menționam anterior, mesele în exces pot reprezenta adesea cauzele balonării și acidității crescute, dar de vină mai pot fi și anumite alimente, precum lactatele sau anumite fructe și legume. În cazul în care apare balonarea și hiperaciditatea la câteva minute sau ore după masă, alimente precum cele enumerate în continuare ar trebui evitate:

  • cafeaua;
  • alcoolul;
  • tutunul;
  • laptele;
  • roșiile;
  • citricele;
  • prăjelile (gogoși, cartofi prăjiți etc.);
  • grăsimile;
  • maioneza;
  • băuturile carbogazoase;
  • ciocolata;
  • smântâna;
  • alunele sărate;
  • condimentele, în special pe cele picante;
  • salatele crude;
  • ceapa;
  • usturoiul;
  • murăturile;
  • cerealele integrale.

De asemenea, masticația insuficientă a alimentelor consummate anterior poate fi un factor care să provoace hiperaciditate. Și anumite medicamente pot crea astfel de probleme ale sistemului digestiv. În cazurile în care apar deshidratarea, stresul sau odihna insuficientă aciditatea gastrică poate crește, însă, aceste cauze nu sunt atât de des întâlnite precum factorii declanșatori menționați anterior.

Gastrocalmin – remediu pentru hiperaciditatea gastrică

Gastrocalmin de la Naturalis este un supliment alimentar ce se regăsește sub formă de comprimate masticabile cu gust de mentă. Produsul conține un complex pe bază de săruri de calciu și magneziu, extract de mușețel și de lemn-dulce. Combinate, acestea ajută la menținerea confortului digestiv al persoanelor cu sensibilitate digestivă. Produsul este recomandat și în cazul stărilor provocate de creșterea acidității gastrice și se poate achiziționa din toate farmaciile Catena.