Naomi Watts

Naomi Watts

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriNaomi Watts
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1630

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Naomi Ellen Watts
Nascut(a): 28 septembrie 1968 in Shoreham, Kent, Marea Britanie
Inaltime: 165 cm

Naomi Watts este o actrita de origine britanica cunoscuta pentru rolurile din Mulholland Drive in regia lui David Lynch, The Ring, 21 Grams, Eastern Promises si The Painted Veil. A debutat in productii australiene de televiziune si in filme de serie B, insa s-a remarcat odata cu prestatia din pelicula lui Lynch.

Cariera

Naomi Watts si-a inceput cariera in productii australiene de televiziune si in clipuri publicitare. In 1986 joaca in pelicula For Love Alone, bazata pe romanul omonim al scriitoarei Christina Stead. In 1991 joaca alaturi de Nicole Kidman in Flirting, in mini-serialul Brides of Christ si in patru episoade din Home and Away. 

Naomi Watts a intampinat probleme atunci cand s-a mutat din Australia in Statele Unite. Faptul ca nu-si gasea un agent care sa o promoveze si regizori care sa lucreze cu ea a determinat-o pe actrita sa-si ia un job secundar pentru a-si putea platiNaomi Watts cheltuielile de baza precum chiria apartamentului. A acceptat roluri secundare in productii de serie B precum Sleepwalkers, Children of the Corn IV si Dangerous Beauty.

Momentul de cotitura al carierei sale a fost acela in care regizorul David Lynch a distribuit-o in thriller-ul Mulholland Drive alaturi de Justin Theroux si Laura Harring. Lynch a vorbit foarte frumos despre Naomi Watts, admirandu-i talentul, inteligenta si potentialul pentru diverse tipuri de roluri. Atat pelicula, cat si actrita au fost premiate in 2001. Filmul a avut premiera in cadrul Festivalului de Film de la Cannes, iar Watts a fost distinsa cu doua trofee oferite de National Society of Film Critics si American Film Institute. 

In 2002 joaca in The Ring, remake al horror-ului japonez cu acelasi nume. Prestatia sa a fost laudata de critici, iar filmul a primit critici favorabile. In anul urmator este distribuita alaturi de Heath Ledger, Orlando Bloom si Geoffrey Rush in Ned Kelly si, mai apoi, in Le Divorce, impreuna cu Kate Hudson.

In 2003 este nominalizata pentru prima data la Oscar la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol principal, in urma prestatiei din 21 Grams al regizorului Alejandro Gonzalez Inarritu. Naomi Watts i-a avut parteneri de film pe Sean Penn si Benicio del Toro. O alta pelicula in care a jucat cu Sean Penn este The Assasination of Richard Nixon. Este apoi distribuita in I Heart Huckabees impreuna cu Jude Law si Dustin Hoffman.

Au urmat Ellie Parker, un film autobiografic, sequel-ul The Rin Two si remake-ul King Kong. In 2006 joaca in remake-ul The Painted Veil alaturi de Edward Norton si Liev Schreiber. Prestatia lui Naomi Watts a fost comparata cu cea a Gretei Garbo din primul film si chiar considerata mai buna.  

Un an mai tarziu, apare in Eastern Promises alaturi de Viggo Mortensen, film apreciat de critici care, insa, a avut un succes moderat la box office, cu incasari de 56 de milioane de dolari in intreaga lume. In 2009 joaca in thriller-ul The International, in drama Mother and Child alaturi de Annette Bening si Samuel L. Jackson, in comedia lui Woodie Allen You Will Meet a Tall Dark Stranger cu Antonio Banderas, Freida Pinto si Anthony Hopkins si in Dream House, cu Daniel Craig si Rachel Weisz. Pentru perioada 2012-2013, Naomi Watts si-a anuntat prezenta in J. Edgar, Sunlight Jr. Movie 43, The Impossible, While We're Young si The Grandmothers.

Viata personala

Naomi Ellen Watts s-a nascut pe 28 septembrie 1968 in Shoreham, Kent, Marea Britanie. A fost stimulata de mama ei sa ia lectii de actorie. A urmat cursurile liceului de fete North Sydney unde a avut-o colega de clasa pe Nicole Kidman insa nu a reusit sa absolveasca din cauza joburilor suplimentare pe care le avea. 

A avut o relatie cu Stephen Hopkins in anii '90, apoi cu regretatul Heath Ledger din 2002 pana in 2004. Din 2005, Naomi Watts este impreuna cu actorul Liev Schreiber, cu care are doi copii, Alexander Sasha si Samuel Kai. 

Naomi Watts si Liev Schreiber