Muse

Muse

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1565

Voteaza & Distribuie

Descriere

Muse este o trupa rock britanica fondata in anul 1994 de catre Matthew Bellamy, solistul si chitaristul trupei, Christopher Wolstenholme (bass si claviatura) si Dominic Howard (tobe, percutie). De-a lungul timpului, Muse a abordat diferite genuri muzicale, de la progressive rock si alternative rock la muzica clasica si electronica. Trupa si-a castigat un public fidel prin stilul energic afisat pe scena si prin extravaganta concertelor.
Muse


Muse
Formatia rock a fost distinsa cu o multitudine de premii: cinci MTV Europe Music Awards, cinci Q Awards, opt NME Awards, doua Brit Awards, un MTV Video Music Award, patru Kerrang! Awards si un American Music Award. Au fost, de asemenea, nominalizati la premiile Grammy, castigand la categoria Cel mai bun album rock cu materialul discografic The Resistance.


Perioada de debut a trupei Muse

Matthew Bellamy, solistul trupei, a fondat impreuna cu colegul sau, Dominic Howard, trupa Gothic Plague, al carei nume a fost schimbat ulterior in Fixed Penalty, apoi Rocket Baby Dolls.


Dupa castigarea unui concurs local de muzica, membrii trupei au decis ca este momentul sa-si ia in serios cariera muzicala, au renuntat la studiile universitare si la locul de munca si s-au axat pe muzica. Au schimbat numele formatiei in Muse si au pornit la drum cu planuri mari.
Matthew Bellamy, vocalistul trupei Muse


Matthew Bellamy, vocalistul trupei Muse
Showbiz, Origin of Symmetry si Absolution

Primele trei albume, Showbiz, Origin of Symmetry si Absolution, au fost lansate in 1999, 2001, respectiv 2003 si au avut succes la public. Primul dintre ele, Showbiz, era caracterizat de un stil muzical melancolic, combinat cu un rock agresiv. Cel de-al doilea, Origin of Symmetry, a fost mai experimental. Membrii trupei au folosit instrumente neobisnuite precum orga de biserica. De asemenea, abilitatile vocale ale lui Bellamy au inceput sa fie puse in valoare. Albumul a fost foarte bine primit de critici, iar laudele nu mai conteneau sa curga.Absolution a fost lansat in 2003 si a ocupat imediat primul loc in topurile din Marea Britanie. Time Is Running Out a fost primul single extras de pe album, urmat de Hysteria, Sing for Absolution si Buttflies and Hurricanes. Dupa lansare, Muse a pornit intr-un turneu international de promovare a albumului care a culminat cu concertul sustinut la Glanstonbury Festival, despre care membrii formatiei au povestit ca a fost evenimentul vietii lor.


Supermassive Black Hole, inclusa in coloana sonora a filmului Twilight

In 2006, Muse a lansat cel de-al patrulea album, Black Holes and Revelations, inspirat de pasiunea membrilor trupei pentru domeniul stiintifico-fantastic. Materialul discografic a avut un succes extraordinar atat in Marea Britanie, cat si in restul Europei, in Australia si Statele Unite ale Americii si s-a vandut intr-un milion de exemplare in Europa, fiind distins cu Discul de Platina.Primul single extras a fost Supermassive Black Hole, urmat de Starlight si Knights of Cydonia. Pe 16 si 17 iunie 2007, trupa a concertat pe stadionul Wembley, evenimentul fiind inregistrat si, ulterior, lansat pe DVD si CD in 2008. Concertul a fost, dupa cum spun membrii trupei si fanii acestora, poate cel mai grandios eveniment in istoria Muse.
Muse in concert pe Wembley


Muse in concert pe Wembley
Cel de-al cincilea album, intitulat The Resistance fost lansat in septembrie 2009 si a ajuns pe primul loc in topurile muzicale din 19 tari, inclusiv in Marea Britanie. Criticii au apreciat evolutia trupei si influentele muzicii clasice in stilul muzical al albumului, laudand cu precadere piesa in trei parti Exogenesis: Symphony. Primul single extras a fost Uprising.Dupa ce Supermassive Black Hole a fost inclusa in coloana sonora a filmului Twilight, a venit randul unei a doua piese Muse, Neutron Star Collision, sa faca parte din soundtrack-ul peliculei The Twilight Saga: Eclipse.


Piesa Survival, pregatita pentru a fi inclusa in cel de-al saselea album intitulat The 2nd Law, a fost desemnata imnul oficial al Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra din 2012.