Motorul de cautare, cea mai importanta arma in razboiul informatiei

Detalii

CategoriiIT
TaguriWebmasteri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3263

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cautarile sunt rezultatul propriilor dorinte.

Azone24 primul motor de cautare care-si doreste sa simplifice cautarile oferind posibilitatea utilizatorilor de internet sa ajunga cu mult mai repede din punctul A in punctul Z .

Ce te-a adus aici?
Raspunsul este simplu un "Cuvant Cheie".( Cuvintele cheie sint o modalitate de a gasi rezultate relevante prin intermediu motoarelor de cautare.)
Ce inseamna "keyword - cuvant cheie" ?
„Cuvantul-cheie" este un cuvant sau un grup de cuvinte pe care un utilizator de Internet le foloseste atunci cand cauta un anumit tip de produs sau serviciu pe Internet prin intermediul motoarelor de cautare.
Esenta Internetului Este Cuvantul (cuvant cheie), el face legatura intre ceea ce isi doreste utilizatorul de internet si rezultatul final al cautarii. Unealta prin care poti ajunge de la cuvantul in sine la rezultatul pe care-l reprezinta este Motorul de Cautare.
In momentul in care doresti sa gasesti ceva pe internet te folosesti de primul motor de cautare (Internet Explorer,Mozilla etc.) Ca sa-ti definesti mai bine rezultatele cautarii te folosesti in continuare de cateva motoare de cautare generale si foarte cunoscute cum ar fi: Google,Yahoo, Bing etc.
Din nefericire pentru utilizatorii de internet nu foarte experimentati, chiar si pentru cei cu un minim de experienta, e o intreaga calatorie prin motoare de cautare generale sau pe domenii pentru a ajunge din punctul A (cuvantul cheie care reprezinta produsul/serviciul pe carel cauta) pana in punctul Z (produsul/serviciul in sine).
Aceasta calatorie este de multe ori prelungita inutil tocmai din cauza ca nu exista o lista simpla si clara pe domenii de cautare.
Aparitia motoarelor de cautare a dus la nasterea unei noi ocupatii: Specialisti SEO (search engine optimization - optimizarea pentru motoarele de cautare) - Oameni care inteleg mecanismele din spatele unui algoritm de cautare si stiu ce trebuie facut pentru ca un site sa se claseze mai in fata in momentul unei cautari. De multe ori, ati cautat ceva si rezultatele nu v-au multumit. Acest lucru se datoreaza in mare parte celor care folosesc aceste cunostinte pentru a impinge in fata (in mod artificial) anumite siteuri.
In mod normal, daca un site are informatii originale si relevante si este construit dupa standardele din domeniu nu ar avea nevoie de SEO, prin insasi structura sa si continut insemnand ca e "optimizat".
Sa luam spre exemplu "masini rosii", daca folosim acest cuvant-cheie in primul motor de cautare general care ni se pare cel mai bun (google,yahoo,bing) ne va aparea o lista interminabila de siteuri care contin cuvantul "masini rosii " in paginile lor, asta nu inseamna ca vom gasi neaparat tot ce ne intereseaza despre "masini rosii".
De la primul site care-l accesam incepe o adevarata aventura ca sa ajungem la masina rosie care ne intereseaza.Asta implica sa trecem printr-un numar extraordinar de mare de siteuri despre masini care contin cuvantul cheie (masini rosii) fara sa contina detalii ale produsului care ne intereseaza.
Acum imaginati-va un site (motor de cautare) care sa se bazeze numai pe acest cuvant cheie, "masini rosii" si sa contina absolut toate datele despre masinile rosii.
Azone24 isi propune tocmai acest lucru, sa simplifice cautarile pe internet oferind posibilitatea utilizatorilor sa ajunga mult mai repede din puctul A in punctul Z.