Monica Barladeanu

Monica Barladeanu

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriMonica Barladeanu
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1436

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Monica-Elena Barladeanu
Porecla: Monica Dean
Nascut(a): 12 decembrie 1978 in Iasi, Romania
Inaltime: 170 cm

Monica Barladeanu este o actrita de origine romana, nascuta la Iasi pe data de 12 decembrie 1978. Desi initial ea a urmat liceul pedegogic si s-a pregatit pentru a deveni educatoare, ulterior Monica s-a razgandit si s-a transferat la un alt liceu pregatindu-se pentru o cariera in Drept.

Viata personala

Inainte de examenul de admitere la Facultatea de Drept din Iasi, Monica Barladeanu a trecut prin unul dintre cele mai dureroase momente din viata ei, si anume moartea tatalui. Ea a fost admisa la Drept dar a trebuit sa munceasca in timpul facultatii pentru a se intretine. A fost chelnarita si a facut campanii de promovare pentru mai multe companii. Monica Barladeanu si-a reprezentat facultatea in cadrul concursului Miss Transilvania, unde a fost remarcata de o agentie de modele din Bucuresti care i-a oferit un contract. Timp de mai multi ani, ea a aparut in reclame la televizor dar si-a continuat in paralel si studiile.

Cariera

In al treilea an de facultate, Monica Barladeanu ea participat la auditia pentru emisiunea "La Strada", organizata de un post de televiziune nou lansat, B1tv. Asa si-a inceput ea cariera in televiziune, ca si moderatoare TV. Emisiunea, care era adresata tinerilor, a adus-o pentru prima data pe Monica in atentia publicului din intreaga tara. Curand, au inceput sa curga cererile pentru interviuri, sedinte foto si participari la alte emisiuni televizate.

Monica a devenit tot mai faimoasa iar in 2002 a primit titlul de "Cea mai Frumoasa Femeie din Romania" din partea revistei Beau Monde. Tot in acel an, a fost desemnata "Cel mai sexi star de televiziune" de catre revista TV Mania. In 2003 revista VIVA a ales-o "Cea mai Frumoasa Femeie" iar revista FHM a incoronat-o "Cea mai Sexi Femeie din Tara". In acelasi timp, ea a fost gazda show-ului TV, "Extravacanzza" iar in 2004 a filmat emisiunea "Viata in Direct".

Cariera ei a luat o turnura spectaculoasa in 2004 dupa ce Monica a renuntat la televiziune si s-a mutat la Los Angeles. Aici ea a facut cursuri de actorie si si-a inceput cariera in lumea filmului.

In acelasi an Monica Braladeanu a primit rolul unei adolescente in comedia "Buds for Life". Un an mai tarziu, ea a obtinut primul rol intr-un film romanesc, "Moartea Domnului Lazarescu". Acest film a primit peste 30 de premii, cel mai important fiind "Un certain regard" obtinut in 2005 in cadrul festivalului de la Cannes dar si o nominalizare in categoria "Cel mai Bun Film Strain" in cadrul Independent Spirit Awards.

In 2005, Monica Braladeanu a primit cateva roluri mici in mai multe filme americane, printre care se numara "Incubus", "Second in Command" si "Living&Dying". Ea a avut roluri episodice in celebrele seriale de televiziune " Lost" si "Nip/Tuc". In 2009 a jucat rolul Francescai in filmul cu acelasi nume, a carui scenariu, regie si productie este semnata de Bobby Paunescu, iubitul ei din viata reala. In acest an, fanii Monicai ii pot savura prestatia in comedia "Despre oameni si melci", unde joaca alaturi de Andi Valsuianu si Ion Besoiu.