Modalitati simple prin care iti poti mentine masina curata pentru vreme indelungata

Modalitati simple prin care iti poti mentine  masina curata pentru vreme indelungata

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini
Ultima actualizareMiercuri 25 noiembrie 2020
Vizualizari107

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masinile sunt lucruri in care investim in general cu toata increderea avand in vedere modul in care stilul de viata modern se desfasoara. In mod repetat ne vedem nevoiti sa alergam dintr-o parte intr-alta cat mai eficient, astfel ca o masina este o investitie mai mult decat necesara. Buna intretinere a unei masini este unicul lucru care poate prelungi durata in care ne putem bucura de buna functionare a unei masini, astfel ca acesta reprezinta un aspect pe care ar trebui sa il tratam ca pe o adevarata prioritate. Nu reprezinta niciun fel de secret faptul ca intretinerea corespunzatoare a masinii este un lucru care poate da adevarate batai de cap soferilor, mai ales astazi cand timpul liber a devenit un lux pe care nu ni-l mai permitem ca odinioara.

A avea o masina perfect curata si functionala insa nu este nici pe departe un lucru imposibil, mai ales astazi cand putem regasi cu atata usurinta toate acele produse de care avem nevoie pentru a intretine masina in mod corespunzator. Exista insa si cateva lucruri simple pe care le putem face fiecare dintre noi cand vine vorba despre intretinerea corespunzatoare a masinii si despre care vom discuta in cele ce urmeaza. Iata asadar cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a te bucura pentru vreme indelungata de o masina curata si perfect functionala.

Curata murdaria ori de cate ori o sesizezi

Din lipsa timpului sau datorita faptului ca suntem distrasi de alte activitati, de foarte multe ori avem tendinta de a neglija anumite pete de murdarie care pot aparea in interiorul sau exteriorul masinii. Ceea ce nu realizam insa este faptul ca daca vom neglija aceste pete de muradarie pentru mai mult timp, indeprtarea unlterioara a acestora se va transforma cu certitudine intr-un proces care genereaza adevarate batai de cap. Astfel, recomandarea este aceea de a avea mereu in masina un spray auto de calitate cu ajutorul caruia sa putem curata eficient si rapid petele de murdarie care apar.

Nu fuma niciodata in interior

Chiar daca esti presat de timp si nu ai posibilitatea de a trage pe dreapta sa aprinzi o tingare, este totusi recomandat sa nu fumezi in interiorul masinii, cel putin nu atunci cand iti doresti sa o mentii curata. Fumul de tigare se impregrneaza destul de usor in materialele din interiorul masinii, ceea ce face ca mirosul din interiorul masinii sa fie unul neplacut. Se poate totusi opta si pentru diferite odorizante care sa acopere acest miros, insa cel mai recomandat este sa nu fumezi in interior.

Sterge-te pe pantofi inainte de a te urca in masina

Nu este nimic neobisnuit sa ne stergem bine pantofii atunci cand ne dorim sa avem parte de o masina curata. Vremea de afara nu este intotdeauna insorita, astfel ca in zilele ploioase este foarte usor sa aducem murdarie in interiorul masinii cu pantofii. In acest sens, un lucru per care il putem face pentru a evita aceasta situatie neplacuta este acela de a ne asigura ca stergem bine pantofii inainte de a ne urca la volan sau pe oricare dintre locurile din masina.

Spala interiorul si exteriorul masinii ori de cate ori ai posibilitatea

Chiar daca acest lucru poate parea unul costisitor sau care necesita o multime de timp (daca alegem sa facem acest lucru acasa), una dintre cele mai simple modalitati prin care putem avea o masina curata pe termen lung este prin spalarea interiorului si exteriorului ori de cate ori avem ocazia. Nu trebuie sa astepti niciodata ca masina sa fie murdara pentru a face acest lucru pentru ca cu cat amani mai mult igienizarea, cu atat va fi mai greu ulterior sa o cureti.