Mituri cu şi despre maşini - ce cred românii că este eficient

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini rulate
Ultima actualizareLuni 8 ianuarie 2018
Vizualizari1274

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pe piaţă actuală se pare că marea preferinţă este mai degrabă pentru maşinile second hand, ca urmare a nevoii impuse de buget. Încă nu avem acel nivel de trai care să ne permită să facem achiziţii atât de mari şi nici buget de termen lung care să ne ajute să întreţinem o maşină prea scumpă. Asta se întâmplă în medie în peste 53% dintre cazuri. Chiar şi aşa, cu o maşină second hand, avem nevoie de întreţinere. Sfaturi sunt multe, mituri pe măsură doar că dezvoltăm poveşti de tot soiul. Aşadar, din şirul de mituri descoperim cu ajutorul celor de la Lincos ce este şi ce nu este adevărat în ceea ce priveşte întreţinere unui automobil.

Este imperativ să faci întreţinerea de baza a maşinii pe timp de iarnă în mod special

Specialiştii de la Lincos spun că de fapt nici nu contează starea vremii. Când o maşină este bine întreţinută nu apar probleme dese şi legate de anotimp. În orice caz, există şi o pregătire temeinică, cel puţin la începutul iernii, dar asta nu te condiţionează să aştepţi un timp anume pentru reparaţii.

Orice detergent este util pentru maşină

Se ştie că maşină are produsele speciale cu care se fac reparaţii şi cu care cureţi. Baza este de fiecare dată în produsele destinate acestei nişe, pentru că de altfel problemele corelate cu maşina apar fără doar şi poate.

Uleiul sintetic este cel mai bun pentru maşini

Aşa cum ne mărturisesc şi cei de la Lincos se pare că uleiurile sintetice sunt bune, însă nu pentru toate maşinile. Fiind mult mai puţin dens faţă de cel normal, uleiul sintetic poate ajunge să afecteze bună funcţionare a maşinii. Asta se aplică însă mai degrabă la maşinile mai vechi. Asta se specifică oricum în manualul utilizatorului. Restul sunt poveşti sau strategii de marketing căci se pare că uleiul sintetic este mai scump decât cel normal, având aşadar un mai mare interes în ochii comercianţilor.

Combustibil de tip premium ajută mai mult la eficienţa maşinii

De fapt nu este o legătură între funcţionarea maşinii mai bine când se foloseşte un combustibil mai scump. Nu curaţӑ motorul, deci nu are cum să se vadă o îmbunătăţire. În acest sens ţine cont că fiecare motor este de aşa natură realizat cât să aibă nevoie de un anumit combustil, fie el premium sau nu. Mai cu seama că în unele cazuri unde se forţează nota se pare că un motor poate fi afectat dacă motorul este unul normal şi se foloseşte combustibil premium.

Şi sfaturi ar mai fi multe. Se pare că nu contenim să credem că „orice zboară se mănâncă”, aşa cum spune şi o vorba din popor. Întreţinerea maşinii înseamnă, într-o varianta scurtă, nevoia de a investi în piese de calitate, produse de îngrijire pe măsură. Vizitele la service sunt sfinte, aşa cum şi omul merge la medic. Doar că tot mai adesea amânăm pe măsură ce alte nevoi intervin şi acolo unde încă nu doare nu te cauţi de probleme, nu-i aşa?