Mitul fals al proteinei din carne!

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriproteine
Ultima actualizareMiercuri 8 august 2018
Vizualizari956

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mitul fals al proteinei din carne!

Adepții dietei exclusiv crude au nevoie de mult mai puțină mâncare decât cei ce mănâncă hrană procesată?
Da, hrana lor fiind plină de nutrienți!

De ce?
Pentru-că prin fierbere sau coacere, mulți dintre nutrienții de bază sunt afectați, cantitatea lor optimă fiind, evident, completă în hrana crudă. Multe dintre proteine devin nedigerabile sau coagulează prin tratamentul termic. Carnea, de exemplu, are în stare crudă o proporție de 25% proteină, iar după procesul termic, mai rămân doar 9% proteine.

Ce să spunem atunci de ovăz, care conține 14% proteine și bate carnea, fără nici o îndoială?! Cine mai mănâncă astăzi carnea crudă?
Poate, din când în când câte un biftec tartar, însă acesta se întâmplă – cu siguranță - foarte rar!

În afară de proteină, carnea nu oferă alți nutrienți, pe când ovăzul (nu mă las în a-l ridica în slăvi, pentru că merită!!!), sau sâmburii uleioși (alune, nuci, semințe de floarea soarelui), au un conținut de 25% proteine, sunt alimente complete, cu ajutorul cărora ne putem hrăni, complet și sănătos, vremuri îndelungate. Dintre toate soiurile de cereale, ovăzul este cel mai bogat în proteine.

Alte alimente mai bogate în proteină decât carnea sunt: soia, năutul, arahidele crude, nucile, semințele uleioase, germenii de cereale, laptele acru, zerul, icrele, ouăle crude, brânza de vaci. Bineînțeles, totul fiert!

Ce spuneți de toate acestea?
Chiar trebuie să mâncăm carne pentru structurarea corpului cu proteină?
Chiar am trebuință de carne și toată informația ei de viață negativă?
Câtă spaimă și teroare are animalul în momentul sacrificării lui. Iar eu, să vreau să preiau acestă informație, prin chimia declanșată și prin substanțele care se găsesc în carne?

Nu, muțumesc, caut să stau cât mai departe de aceste informații, caut echilibru și armonie în starea mea! Pentru că așa îmi doresc să trăiesc! Și-mi aleg hrana, că nu degeabă se tot spune: ”ești ceea ce gândești, ești ceea ce mănânci!” Și vreau să fiu ”o piersică”, decât ”o ceafă de porc”, de exemplu…

Mereu alegeri conștiente în hrana de zi cu zi și în toate cele trăite!

Clinica Brol Timisoara