Migrena

Migrena

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2856

Voteaza & Distribuie

Descriere

O migrena este o forma de durere de cap vasculara. Migrena este cauzata de vasodilatatie (o largire a vaselor de sange) ce cauzeaza eliberarea de substante chimice din fibrele nervoase ce inconjoara arterele din creier. Substantele chimice cauzeaza inflamatie si provoaca durere. Marirea dilatarii cauzeaza dureri mai mari.
MigrenaMigrenele activeaza sistemul nervos simpatic din corp. Acest sistem nervos simpatic este vazut ca o parte a sistemului nervos ce cauzeaza raspunsul primar la stres si durere, iar acesta poate sa provoace multe dintre simptomele asociate migrenelor. De exemplu, activitatea marita a acestui sistem nervos simpatic din intestin poate provoca greata, varsaturi sau diaree.
Activitatea acestui sistem intarzie de asemenea golirea stomacului in intestinul subtire si previne medicamentelor administrate oral sa intre in intestin si sa fie absorbite. Acesta este motivul pentru care medicamentatia luata contra migrenei nu este eficienta. Marirea activitatii sistemului simpatic poate scadea circulatia sangelui si provoaca o paloare a fetei, racirea mainilor si picioarelor. Un alt efect este sensibilitatea la lumina sau o vedere intetosata.

Migrenele ne impiedica sa lucram si ne reduce activitatea zilnica, insa din pacate inca nu pot fi bine diagnosticate si tratate. Mai putin de jumatate din ce care au migrene sunt diagnosticati de catre doctori.