Mierea si copiii

Mierea si copiii

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1636

Voteaza & Distribuie

Descriere

De-a lungul mileniilor, mierea a fost singurul indulcitor de care a dispus omul, hrana rara si pretioasa despre care se spune ca era folosita de zeii din Olimp.


Asa cum se stie, mierea este alcatuita in proportie de 75% din zaharuri, aportul sau nutritiv in organism fiind in primul rand energetic. Zaharurile din miere se gasesc sub forma de zaharuri simple si sunt absorbite imediat fara nici o transformare prealabila. O lingura de miere aduce organismului 60 de calorii care pot fi transformate in energie intr-un timp mai scurt decat cel necesar pentru orice alt aliment.




copii miere


Mierea are beneficii deosebite pentru sanatatea copiiilor




Asa numita lacomie de dulciuri pe care o manifesta aproape toti copiii demonstreaza ca organismul lor are nevoie de alimente energetice. Mierea, pe langa faptul ca aduce foarte multe calorii, ofera si substante pretioase pentru dezvoltarea armonioasa si pentru sanatatea tanarului organism.


Specialistii au demonstrat ca administrarea de miere imbunatateste asimilarea calciului si magneziului, materiale necesare pentru formarea scheletului. Nu de putine ori s-a semnalat activitatea atianemica a mierii mai inchise la culoare cu o crestere considerabila a hemoglobinei in sange, cu imbunatatirea starii generale, a apetitului si a greutatii.


In unele spitale de copii, mierea a fost introdusa cu bune rezultate ca inlocuitor al altor indulcitori, pentru alaptarea artificiala a sugarilor. Unii sugari nu pot digera usor zaharoza, dar tolereaza foarte bine mierea ale carei zaharuri nu necesita transformari. Levuloza din miere este utilizata mai bine decat lactoza din lapte, fara a da loc la fermentatii. Actiunea usor laxativa a mierii este folosita pentru combaterea unor eventuale constipatii, prin marirea usoara a dozei administrate. La copiii hraniti cu miere se observa o mai buna functionare a cailor digestive, lipsa flatulentei si o crestere a apetitului. Mierea ar favoriza de asemenea eruptia dentara, iar unele tipuri de miere, cele aromate, exercita o actiune calmanta binefacatoare asupra copiilor nervosi, care adorm mult mai usor dupa ce o consuma.


In afara de toate aceste proprietati, mierea are calitatea de a fi foarte apreciata de copii, O felia de paine prajita cu unt si miere la micul dejun sau la gustare este totdeauna primita cu entuziasm de copii, ea furnizandu-le substantele de care au nevoie, fiind totodata repede digerata astfel incat copilul se aseaza la masa principala cu apetitul nestirbit.


Mierea este un aliment sanatos, natural si energetic, cu calitati multiple.


Prin continutul sau ridicat de glucide mierea constituie un produs energetic de prim rang. Este un aliment sanatos prin excelenta, care convine tuturor varstelor; adultilor care fac efort fizic, copilului in perioada de crestere, a carui alimentatie trebuie sa fie deosebit de bogata in zahar si nu in ultimul rand batranilor .