Michael Pena

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3003

Voteaza & Distribuie

Descriere

MICHAEL PENA s-a remarcat la Hollywood ca actor capabil sa abordeze o mare varietate de roluri si care a colaborat cu un numar impresionant de regizori celebri. Pena s-a bucurat de o larga recunoastere cu rolul din filmul lui Paul Haggis, castigator al Premiului Oscar, “Crash”, unde joaca alaturi de Don Cheadle, Matt Dillon si Terrence Howard. Criticii l-au apreciat pentru modul in care a ilustrat complexele relatii inter-etnice din America zilelor noastre, iar pentru rolul realizat Pena s-a bucurat de numeroase nominalizari, atat pentru interpretarea rolului Daniel, lacatusul, cat si pentru Premiile acordate de Screen Actors Guild si Broadcast Film Critics Association pentru interpretarea intregii echipe.

Pena a putut fi urmarit recent jucand alaturi de Mark Walhberg in filmul lui Antoine Fuqua “Shooter”. Recent, a jucat alaturi de Nicolas Cage, in rolul unui politist din Autoritatea Portuara (dupa un caz real), in filmul lui Oliver Stone “World Trade Center”, in care se vorbeste despre eroismul politistilor americani in timpul atentatului din 11 septembrie. De asemenea, a mai aparut in filmul lui Alejandro González Inárritu “Babel” si va putea fi urmarit in “The Return”, alaturi de Rachel McAdams si Tim Robbins.

Pena a mai detinut roluri in filmul lui Clint EastwoodMillion Dollar Baby”, in filmul lui Matthew Ryan Hoge “The United States of Leland” si filmul lui Gregor Jordan “Buffalo Soldiers.”

Pentru televiziune, Pena a putut fi urmarit recent in filmul HBO Walkout”. Bazat pe o poveste adevarata a unui tanar american de origine mexicana, profesor de liceu, filmul i-a oferit lui Pena ocazia de a realiza un rol pentru care a primit Premiul Imagen la categoria Cel mai bun actor la categoria Televiziune. De asemenea, a mai aparut in drama F/X drama “The Shield” pentru cel de-al patrulea sezon, fiind unul din personajele principale, alaturi de Glenn Close si Anthony Anderson. A mai detinut roluri in productii de televiziune, cum ar fi rolul din serialul lui Steven Spielberg “Semper Fi.”

Pena a crescut in Chicago si a inceput sa joace dupa ce a eliminat sute de pretendenti la un rol in cadrul unui casting realizat pentru filmul lui Peter Bogdonovich “To Sir, With Love 2”, unde joaca alaturi de Sidney Poitier.