Meryl Streep

Meryl Streep

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema/Televiziune
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4326

Voteaza & Distribuie

Descriere

MERYL STREEP a cistigat de doua ori Premiul Academiei si a batut recordurile fiind de patrusprezece ori nominalizata la Premiul Oscar. A detinut o mare varietate de roluri pe parcursul unei cariere care s-a definit de la teatru pana la film si televiziune. Streep va putea fi urmarita in "Rendition", alaturi de Reece Witherspoon si Jake Gyllenhaal. Mai apare in productia "Mamma Mia", o adaptare a unui hit musical Broadway, bazat pe cantecel formatiei ABBA.

Meryl Streep

Meryl Streep

Meryl Streep a debutat in cinematografie in 1977 cu rolul din filmul "Julia", alaturi de Jane Fonda si Vanessa Redgrave. In cel de-al doilea rol al sau pe marele ecran a jucat alaturi de Robert De Niro si Christopher Walken in "The Deer Hunter", care i-a adus lui Streep prima nominalizare la Premiul Academiei. In anul urmator, a castigat Premiul Academiei pentru rolul alaturi de Dustin Hoffman in "Kramer vs. Kramer." Apoi, a avut cea de-a treia nominalizare la Premiul Academiei pentru rolul din "The French Lieutenant’s Woman", iar mai tarziu a castigat Premiul Oscar la categoria Cea mai buna actrita pentru rolul din "Sophie’s Choice", unde apare alaturi de Peter MacNicol si Kevin Kline.

Alte roluri in filmele sale de inceput includ rolurile pentru care a fost nominalizata la Premiul Oscar din filmul lui Mike Nichol "Silkwood"; din filmul lui Sydney Pollack "Out of Africa"; din "Ironweed", regia Hector Babenco si din filmul lui Fred Schepisi "A Cry in the Dark", care de asemenea i-a adus Premiul la categoria Cea mai buna actrita, la Festivalul Filmului de la Cannes, premiul Cercului Criticilor de Film de la New York si un premiu AFI. Ea a mai aparut in "Falling in Love", cu Robert De Niro, in filmul lui Mike Nichols "Heartburn" si in filmul lui Woody Allen "Manhattan."

In anii ‘90, Meryl Streep a primit o multime de roluri, printre care rolurile din "She Devil" si "Postcards from the Edge", pentru care a avut nominalizari la Globul de Aur, respectiv la Oscar; for which she received Golden Globe nominations and an Oscar® nomination for the latter; rolurile din "Defending Your Life", cu Albert Brooks. Alte roluri au fost in "Death Becomes Her", alaturi de Goldie Hawn si Bruce Willis; "The House of the Spirits;" "The River Wild;" in adaptarea pentru marele ecran a lui Clint Eastwood "The Bridges of Madison County", care i-a adus Premiul SAG, precum si nominalizari la Globul de Aur si Oscar, in "Marvin’s Room", cu Diane Keaton si Leonardo DiCaprio, care i-a adus alta nominalizare la Globul de Aur, in filmul lui Barbet Schroeder "Before and After", in "One True Thing", alaturi de Renee Zellweger, pentru care a primit Premiul SAG si a avut nominalizari la Globul de Aur si Oscar si, de asemenea, a primit Premiul Golden Camera la Festivalul Filmului de la Berlin. A mai avut roluri in "Dancing in Lughnasa" si in filmul lui Wes Craven "Music of the Heart", care i-a adus lui Streep cea de-a douasprezecea nominalizare la Premiul Academiei.

In 2003, prestatia lui Streep din "The Hours" i-a adus nominalizari la Premiile SAG si Globul de Aur. In acelasi ani, interpretarea sa din filmul lui Spike Jonze "Adaptation" i-a adus Globul de Aur la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar si nominalizari la premiile BAFTA si Oscar. Alte participari recente ale lui Streep au fost in filme precum "The Manchurian Candidate;" "Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events;" "Prime", cu Uma Thurman; in filmul lui Robert Altman "A Prairie Home Companion"; "Evening" si "The Devil Wears Prada", care i-a adus Premiul Globul de Aur la categoria Cea mai buna actrita, precum si nominalizari la Premiul Academiei, Premiul SAG si BAFTA.

In teatru, Meryl Streep a aparut in 1976 pe Broadway in "27 Wagons Full of Cotton" si "A Memory of Two Mondays", primul aducandu-i Premiul Critics Circle, Premiul Theater World si o nominalizare la Premiul Tony. Alte participari in piese de teatru au fost pentru "Secret Service"; "The Cherry Orchard"; productiile pentru Festivalul Shakespeare New York "Henry V" si "Measure for Measure", alaturi de Sam Waterston; musicalul Brecht/Weill "Happy End"; "Alice at the Palace", care i-a adus un Premiu Obie; productiile Central Park "The Taming of the Shrew" si "The Seagull", iar recent Streep a aparut in adaptarea lui Tony Kushner "Mother Courage."

In TV, Streep a castigat premii Emmys pentru rolurile din mini-serialul "Holocaust" si filmul HBO in regia lui Mike Nichol "Angels in America", care i-a adus Premiile Globul de Aur si SAG. Streep a mai fost nominalizata la Premiul Emmy pentru interpretarea din "First Do No Harm", la care a fost si co-producator, alaturi de regizorul Jim Abrahams.

In 2004, Meryl Streep a fost rasplatita cu Premiul AFI pentru intreaga sa cariera.