Măștile chirurgicale: Tipuri și beneficii

Măștile chirurgicale: Tipuri și beneficii

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareVineri 10 decembrie 2021
Vizualizari64

Voteaza & Distribuie

Descriere

Măștile chirurgicale (sau medicinale, așa cum mai sunt aceste produse cunoscute), sunt utilizate frecvent în perioada pandemiei, asigurând o utilizare facilă și costuri foarte avantajoase de achiziție.

În cele ce urmează dezvoltam subiectul acestor măști de unică folosință, analizând împreună clasificarea lor pe baza standardelor de siguranță și beneficiile pe care le oferă:

Beneficii ale măștilor chirurgicale de unică folosință

Studiile arată că răspândirea noului coronavirus SARS-CoV-2 se realizează comunitar, prin răspândirea în aer a particulelor contaminate cu material viral, prezente în plămânii, cavitatea nazală și cavitatea bucală a unei persoane bolnave. În acest context, măștile chirurgicale au rolul de a reduce riscul infectării în spații închise (unități HoReCa, unități spitalicești, centre comerciale, saloane de înfrumusețare, școli, grădinițe, licee, clădiri de birouri etc), dar și în mediul exterior, acolo unde rata de cazuri noi a depășit un prag critic.

Măștile chirurgicale au prețuri de achizitie foarte avantajoase și se pot procura atât din spații fizice, aflate în proximitatea locuinței sau clădirii de birouri, cât și online, simplificându-se astfel efortul obținerii acestora. Comandă acum masti chirurgicale de pe limemedical.ro!

De asemenea, măștile chirurgicale descriu un mod de utilizare cât se poate de facil:

  • în mod corect, aceste produse trebuie purtate cu partea măștii ce dispune de acea clemă metalică în partea superioară, pentru o fixare cât mai bună pe forma nasului.
  • bretelele elastice permit o așezare simplă pe urechi, iar faldurile sale acordă utilizatorului libertatea de a ajusta mărimea măștii, în funcție de dimensiunile feței sale.

Măști chirurgicale: Clasificarea acestor produse


La o primă vedere, produsele din categoria măștilor chirurgicale sunt aproximativ identice, cu mențiunea că pot fi disponibile în culori ce variază: verde deschis, bleu, albastru samd. Însă cromatica acestora nu reprezintă factorul esențial pentru clasificarea lor, ci nivelul de siguranță pe mastile chirurgicale (medicale) îl ofer utilizatorului. Continuând, așadar, această idee, iată care sunt principalele categorii de măști chirurgicale:

Măștile chirurgicale tip I

Dispozitive medicale prevăzute cu 3 straturi, ce asigura o eficiență de peste 95%, conform standardului EN 14683.

Măștile chirurgicale tip II

Dispozitive medicale prevăzute cu 3 straturi, ce asigura o eficiență de peste 98%, conform standardului EN 14683.

Măștile chirurgicale tip IIR

Dispozitive medicale din clasa I nesteril, ce asigura o eficiență de peste 98% + protecție împotriva stropilor, în conformitate cu Directiva Europeană 93/42 și SR EN 14683 + AC:2019. Mastile de tip IIR sunt cele mai eficiente măști chirurgicale disponibile pe piață. Click pe link-ul de mai sus și comandă-le online din oferta Lime Medical.

Erori de evitat în purtarea măștilor chirurgicale

Deoarece riscul de contaminare comunitară rămâne cât se poate de ridicat, este esențială purtarea corectă a măștilor chirurgicale în spațiile publice. Din păcate, există și erori asociate utilizării acestora. Iată cele mai elocvente exemple, în acest sens:

  • purtarea măștii chirurgicale fără o acoperire corectă a nasului, gurii și bărbiei
  • purtarea măștii chirurgicale fără un contact direct al materialului pe pomeți
  • purtarea măștii chirurgicale în condițiile în care materialul său este deteriorat
  • purtarea aceleiași măști chirurgicale pentru prea mult timp, fără a o înlocui.

Asigură-te că eviți aceste erori și că utilizezi cele mai eficiente măști chirurgicale disponibile pe piață, prevăzute cu sisteme de prindere sigure și realizate din materiale compuse din mai multe straturi, cu proprietăți active împotriva răspândirii comunitare a noului coronavirus.

Sursa foto: freepik.com