Masini de vanzare: noi sau second hand? Cum facem alegerea potrivita?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini, masini de vanzare, masini rulate, masini second hand
Ultima actualizareLuni 19 noiembrie 2018
Vizualizari1525

Voteaza & Distribuie

Descriere

In primul rand trebuie sa te gandesti care este bugetul in care te incadrezi, dar nu trebuie sa pui pe plan second aspecte ca siguranta, eficienta sau consumul masinii. Atunci cand cauti masini de vanzare, sigur iti pui problema daca sa alegi un model nou sau unul second hand: fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale. Daca vei alege o masina care consuma foarte mult, iti vei permite sa o alimentezi constant? Daca alegi o masina cu cutie manuala, desi pana acum ai condus una cu cutie automata, esti pregatit sa renunti la confortul oferit de primul model mentionat?

Avantajele si dezavantajelor masinilor noi si second hand

Sigur te intrebi care sunt avantajele si dezavantajele masinilor de vanzare noi si second hand. Am alcatuit o mica lista care iti va fi, cu siguranta, de folos.

Avantajele masinilor noi:

  • Rata dobanzii imprumutului va fi mai mica (considerand ca nu o vei lua cu banii jos). O masina noua va costa mai mult decat una second hand, ceea ce duce la un imprumut pe termen mai lung, care de obicei are o dobanda mai mica;
  • Nu va trebui sa iti faci griji in privinta defectiunilor si reparatiilor. O masina noua are mai putine sanse de a avea defectiuni ascunse comparativ cu una la mana a doua.

Dezavantajele masinilor noi:

  • Valoarea ei va scadea imediat ce pleci cu ea din parcarea reprezentantei. In primul an de la cumparare, valoarea masinilor noi scade cu aproximativ 30%;
  • Nu vei stii cu siguranta daca modelul din anul acela va avea probleme de fabricatie sau daca va fi cel putin la fel de bun ca modelul din anul precedent.

Avantajele masinilor second hand:

  • Costuri de customizare scazute - Nu vei mai fi nevoit sa discuti adaugarea diverselor dotari la reprezentanta contra unor sume destul de mari, daca alegi o masina second-hand, vei putea sa iti alegi dotarile pe care le vrei pentru masina ta, si sa o customzezi singur, sau cu ajutorul unei firme specializate, la preturi mult mai mici;
  • Primesti mai mult la un pret mai mic - Daca alegi sa cumperi o masina dintr-un parc auto second hand, poti avea de-a lungul timpului mai multe masini decat daca optezi pentru cumpararea unui vehicul nou. Daca ai investi o suma colosala intr-o masina noua, cu siguranta nu ti-ai permite o noua masina la fel de repede ca in cazul in care ai cumpara una second hand.

Dezavantajele masinilor second hand:

  • Cel mai probabil va trebui sa faci un compromis vizavi de culoare, asta daca tii mai mult la alte dotari sau functii. Masinile de vanzare second hand nu vin in nenumarate culori, ca cele din reprezentanta, dar, deisgur, este posibil sa ai noroc si sa gasesti masina ideala, in culoarea dorita.

Masini de vanzare second hand – de unde le achizitionam pe cele mai buna?

Daca esti in cautarea unor masini de vanzare la preturi imbatabile, intra pe www.autogeist.ro, unde vei gasi o varietate de modele. In plus, ai la dispozitie optiune de leasing auto sau de credit auto, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice, iar analiza dosarului se face rapid. Parcul auto al Autogeist se afla pe Str. Brăilei, nr. 237, DN 2B (ieșirea spre Tecuci), zona Tirighina, Galati. Il poti vizita de luni pana vineri intre orele 9 si 19 sau sambata intre orele 9 si 13. Daca alegi Autogeist vei avea garantia unor automobile nu mai vechi de cinci ani, care nu depasesc 150.000 de km si au provenienta verificata.