Masajul terapeutic

Masajul terapeutic

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2628

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul terapeutic se practica de mii de ani. Exista mai multe tipuri de masaje; toate implica masarea muschilor si a altor tesuturi moi ale corpului. Masajul terapeutic face parte din medicina complentara si alternativa.


Masaj terapeutic


Oamenii folosesc aceasta terapii pentru a trata anumite boli sau pentru a fi insanatosi in general. Oamenii de stiinta nu stiu exact ce se intampla in corp in timpul masajului, daca influenteaza sanatatea si daca da, cum.


Termenul de masaj terapeutic(sau pe scurt masaj) cuprinde o mare varietate de practici si tehnici. Exista peste 80 de tipuri de masaje terapeutice. In toate, terapeutii preseaza, frictioneaza, maseaza muschii, variind presiunea si miscarea. Ei isi folosesc mainile si degetele, dar pot sa folosesasca cotul sau piciorul. Ei incearca sa relaxeze tesuturile, sa grabeasca circulatia sangelui si sa oxigeneze zonele masate, sa le incalzeasca si sa scada durerea.


Masajul terapeutic este vechi de mii de ani. Informatii legate de masaje au fost gasite in scrieri vechi din multe culturi, inclusiv in Grecia Antica, Roma Antica, Japonia, China, Egipt si India.