Masajul si alte terapii in caz de mahmureala

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisanatate
Ultima actualizareVineri 4 ianuarie 2019
Vizualizari1031

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dupa sarbatoriile de iarna sau dupa orice petrecere de lunga durata, stropita cu alcool, mahmureala este prezenta a doua zi. Ce este de facut? Solutia este masajul asociat cu alte terapii naturale.

Unele persoane opteaza pentru o cafea sau o aspirina, pentru a scapa de durerile de cap cauzate de mahmureala. Efectele lor sunt imediate si nu dureaza mult, iar organismul uman recidiveaza in mahmureala. Zonele din corp cele mai afectate sunt capul, zona cervicala, umerii, zona abdominala. La unele persoane crampele abdominale postmahmureala pot da diaree, caz in care se folosesc remedii speciale pentru aceasta zona.

Masajul fin abdominal combinat cu ceaiuri de menta, frunze de afin, cimbru, coada soricelului linistesc zona abdomenului. Masajul rotativ abdominal se face dupa anumite reguli cunoscute si puse in practica de masoterapeuti.

Ghimbirul sub forma de pulbere, ceai sau sub forma de suc, alaturi de lamaie rezolva problemele digestive. Mancarea de orez salbatic cu legume fierte (in special morcov), bananele reduc numarul de scaune. Este obligatorie si o buna hidratare a organismului, avand in vedere faptul ca prin diaree se pierde o mare cantitate de apa si electroliti. Hidratarea se realizeaza prin consumul de apa si ceaiurile mai sus mentionate.

De obicei, pe langa greturi si varsaturi, apare si durerea de cap, cefaleea sau migrena in cazurile mai grave. Se recomanda masajul individualizat al capului. Zonele sunt abordate prin atingeri usoare: scalpul, fata, tamplele, zona din jurul ochilor, urechile. Se ia in considerare si zona cervicala atuncicand se maseaza capul. Este vorba de un masaj de relaxare, facut cu delicatete, iar starea de bine si somnul sunt efectele imediate ale acestui tip de masaj.

Cum s-a mentionat la inceputul anuntului, masajul este eficient atunci cand este combinat cu alte remedii naturale. Ca si remedii naturale se pot si mentionate citricele, prin aportul lor crescut de vitamina C: lamai, mandarine. Ghimbirul, aceasta planta minune, despre care am vorbit in randurile anterioare, este un bun remediu pentru mahmureala.

Din cateva felii de ghimbir se face un ceai care se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa racire se consuma ca atare, sau indulcit cu miere si se poate adauga lamaie. Este important de mentionat ca ghimbirul se consuma de preferinta dimineata si la amiaza. Seara este total exclus consumul de ghimbir, datorita faptului ca acesta este energizant si ne poate tine treji toata noaptea.

Macesele, catina, muraturile si borsul sunt remedii excelente care ne pun pe picioare.