Masajul in artrita reumatoida

Detalii

CategoriiSanatate
Taguri
Ultima actualizareJoi 11 octombrie 2018
Vizualizari1028

Voteaza & Distribuie

Descriere

Masajul facut cu presiune moderata, ajuta la reducerea durerilor cauzate de artrita reumatoida (prescurtat AR). Masajul nu este o fita de spa, ci poate fi o metoda potrivita in schema de tratament al artritei reumatoide. Ca dovada, in conformitate cu studiile publicate in 2013 in revista “Complementary Therapy in Clinical Practice”, participantii la studiu au afirmat o reducere a durerii si a rigiditatii dupa patru saptamani de masaj, o data pe saptamana.

Masajul moderat ca intensitate, a fost aplicat pe mainile afectate de AR. Suplimentar s-a aplicat si automasaj acasa, de catre fiecare pacient. Subiectii studiului de asemenea au exprimat si observat faptul ca au o mai mare putere in a prinde cu mana lucrurile si o mai mare amplitudine de miscari, in comparatie cu lotul la care nu s-a aplicat masaj.

Alte studii recente publicate in acelasi jurnal, au dovedit ca masajul are aceleasi efecte benefice pentru durerea mainilor in AR. De asemenea s-a observat ca o combinare a masajului saptamanal cu automasajul, au dus la imbunatatirea starii generale si la un somn odihnitor. Este cunoscut faptul ca durerea in puseu acut la maini in timpul serii poate duce la insomnie. Un masaj rezolva si starea de insomnie.

Omul de stiinta Tiffany Field phD, fondatoarea si directoarea Institutului Touch Research de la Universitatea Miami Miller School of Medicine din Florida, a condus ambele studii.Pentru studiul care avea in vedere durerea mainii in AR, ea a definit masajul cu presiune moderata ca fiind presiunea “care misca pielea”. Fiecare persoana are nivelul sau de confort si suportabilitate a presiunii la atingere. Masoterapeuta te va intreba unde simti durerea si de asemenea daca presiunea aplicata este suficienta.