Marirea buzelor

Marirea buzelor

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriEstetica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2382

Voteaza & Distribuie

Descriere


BotoxMarirea volumului buzelor se poate face prin metode chirurgicale sau nechirurgicale.


Metodele nechirurgicale sunt reprezentate de folosirea gelurilor injectabile pentru a contura si in acelasi timp creste volumul buzelor dvs.


Gelurile la randul lor sunt de mai multe tipuri, atat din punct de vedere al compozitiei cat si din punct de vedere al durabilitatii efectelor.


Initial, cu ani in urma, se foloseau intens gelurile pe baza de colagen, atat pentru cresterea volumului buzelor cat si pentru riduri. Colagenul este de origine animala si poate produce reactii alergice importante de aceea este administrat intotdeauna dupa testul de compatibilitate. Colagenul a fost scos din uz.


Ulterior au aparut geluri care au in compozitie alte preparate, cel mai utilizat actualmente fiind acidul hialuronic. Aceasta substanta exista in mod fiziologic in componenta tesuturilor umane, dar preparatul de injectat este sintetizat in laborator, lucru care inlatura in proportie de aproape 100% riscurile alergice.


Firmele producatoare ne pun la dispozitie mai multe densitati ale acestui preparat, astfel ca el poate fi folosit atat pentru tratamentul ridurilor fine cat si pentru "umplerea" santurilor nazolabiale (ridurile dintre nas si colturile gurii) care uneori sunt foarte adanci, precum si bineinteles pentru buze.


Efectul de marire de volum dureaza intre 6 si 18 luni, uneori mai mult, treptat preparatul se resoarbe, fiind necesara o nou injectare in cazul in care se doreste. De mentionat, buzele vor reveni exact la dimensiunile initiale, si nu-si vor pierde nici una din caracteristicile estetice avute inainte de injectare. Tratamentul poate fi repetat de un numar indefinit de ori. Daca se va dori schimbarea preparatului de injectat cu un altul, este nevoie ca primul preparat sa se resoarba in totalitate inainte de injectarea urmatorului.


De altfel, s-a observat experimental, dupa mai multe injectari este posibil ca rezultatul sa se pastreze pentru o durata foarte lunga.


Cu ocazia fiecarei injectari se poate incerca o alta forma a buzelor, astfel ca prin tatonare se poate ajunge la forma si volumul ideal. Apoi, daca se doreste, se poate incerca o metoda definitiva de marire a buzelor: transferul de grasime proprie (microlipofilling), microinjectii cu silicon, protezare siliconica, marirea chirugicala prin utilizarea diferitelor tipuri de lambouri tisulare.


Gelurile cu efect definitiv au in compozitia lor substante neresorbabile. Rezultatul se mentine pentru o perioada foarte lunga de timp, ani. In schimb riscul de reactii adverse este mare. Pot apare fenomene inflamatorii locale, roseata, cresterea temperaturii locale, durere, aparitia de granuloame care se pot simti la palpare, buzele pierzandu-si uniformitatea. Se poate ajunge pana la fistulizare (creerea unui orificiu prin partile moi spre exterior) si eliminarea involuntara a materialului de augmentare. Alteori gelul poate migra de la locul injectarii determinand deformari nedorite, care, din pacate se vor mentine in timp. Este o metoda de augmentare a buzelor pe care nu o recomand!


Metode chirurgicale:


Microlipofilingul este reprezentat de transfer de tesut gras propriu, de regula recoltat de la nivelul abdomenului, periombilical (din jurul ombilicului) si injectat la nivelul buzelor. Acest procedeu necesita repetarea de cel putin 2 ori, la interval de 6 luni, pentru a obtine rezultate durabile. De asemenea este nevoie de o hipercorectie a buzelor, adica trebuie injectata o cantitate mai mare de grasime decat am dori initial, pentru ca se absoarbe aproximativ 50% din aceasta, uneori mai mult, la fiecare injectare.


Pentru rezultate mai durabile, la persoanele care opteaza pentru lifting facial, in cursul operatiei, fragmente din anumite tesuturi care sunt indepartate de la nivelul fetei pot fi folosite pentru augmentarea buzelor.O alta varianta chirurgicala de marire a buzelor este excizia si sutura directa la nivelul liniei de insertie intre rosul buzei si pielea normala. La acest nivel o cicatrice postoperatorie va fi foarte putin vizibila cel mai adesea. Mai mult decat atat cicatricea albicioasa care va rezulta va determina conturarea si mai bine a buzelor conferindu-le acestora o stralucire aparte. Aceasta tehnica se aplica pacientelor selectionate la care distanta dintre nas si buze este mai mare decat normal.Tot chirurgicala este si tehnica "lambourilor de avansare" si anume, in interiorul gurii, la nivelul vestibulului bucal se imagineaza si se incizeaza cateva lambouri de avansare cu ajutorul carora se aduce si se mareste rosul buzei dinspre interior spre exterior. Se maresc astfel buzele. Aceasta tehnica se aplica anumitor cazuri selectionate, pacientelor la care distanta dintre nas si buze nu este prea mare.


Rezultatele sunt foarte bune daca indicatia este pusa corect si metodele mentionate se combina si se completeaza reciproc in sensul imbunatatirii rezultatului.

Dr. Adina Alberts


Medic primar chirurgie plastic


www.carezone.ro