Margele de lampa handmade

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3082

Voteaza & Distribuie

Descriere


Majoritatea margelelor de sticla care sunt folosite pentru confectionarea de bijuterii sunt fabricate mecanic pe masini automate, si cum imi place mie sa spun de catre masini care "scuipa" sute, mii de margelute pe minut.


Dar exista si mergele de sticla confectionate cu migala si mastrie de catre artisti ai sticlei individual, una cate una la lampa de gaz, acestea se gasesc sub denumirea de margele de lampa.


Margelele de lampa handmade sunt unice in felul lor si au o calitate mult superioara fata de margelele de lampa de provenienta china, india facute in serii uriase, lucratorii ajungand sa lucreze mecanic aceste produse, iar etapele de coacere si imbunatatire a durabilitatii in procesul de creare al celor din urma lipsesc cu desavarsire.


Ma refer aici la procesul de coacere in cuptorul de sticla cu programare analoga care aduce margelelor de sticla un plus de durabilitate si rezistenta prin eliminarea tensiunilor intramoleculare care se acumuleaza in timpul prelucrarii mergelutei in flacara arzatorului.


Elaborarea margelelor de lampa este o adevarata arta, artistul in sticla dand dovada de migala, pricepere si maiestrie in combinarea culorilor, de asemenea bunul gust si rafimentul estetic trebuie sa constituie o baza a caracterului artistic al acestuia. Margelele de sticla handmade sunt considerate opere de arta in sine.


Margelele de lampa handmade sunt mai scumpe si datorita incarcaturii emotionale si artististice pe care artizanul le insumeaza alaturi de mestesugul propriuzis si tehnica de lucru completa.


In general margelutele de lampa handmade sunt create in serie foarte foarte mica,dar pot fi si unicate.


In concluzie consider ca margelutele de lampa handmade lucrate de catre artistii sticlei aduc un plus de valoare, unicitate, distinctie, rafinament si nu in ultimul rand frumusete oricarei femei care le poarta.


In sfarsit sa va recomand un artizan al sticlei de aici de pe plaiurile mioritice Aster si puteti sa-l contactati accesand blogul AsterBeads.