Mancare si retete de post

Detalii

CategoriiReligie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Una dintre cele mai comune practici crestine este postul. Oamenii tin post mai ales inainte de marile sarbatori crestine de peste an, Pastele si Craciunul, dar si inainte de Sfintii Apostoli Petru si Pavel sau Sfanta Maria. Pe langa aceste posturi mari, fiecare miercuri si vineri sunt zile in care se posteste. Asadar, cum postul Pastelui a inceput deja, ar fi util pentru cei care doresc sa-si faca datoria crestina sa cunoasca unele lucruri pentru a-si mentine o buna forma fizica si mai ales sanatatea. Ideea de baza si lucrul cel mai important pe care trebuie sa il aveti in vedere este ca nu trebuie sa postiti din vanitate sau pentru a-i impresiona pe ceilalti, ci pentru a intelege mai bine ceea ce vrea Dumnezeu sa ne transmita si cum ar vrea El sa fim. Precum spune un fragment din Biblie, Dumnezeu apreciaza bunatatea inimii, iubirea fata de alte persoane si fata de intreaga Sa creatie, faptele bune si compasiunea. O inima umila face mai mult decat orice abtinere alimentara si orice alt sacrificiu pe care il face un om.

Chiar daca postul este considerat a fi o metoda buna de purificare, atat a corpului, cat si a spiritului, daca nu suntem atenti la ceea ce mancam in aceasta perioada, organismul ar putea avea de suferit. Exista anumite sfaturi de care ar trebui sa tinem cont inainte sa ne angajam intr-un post lung cum e cel al Pastelui. In primul rand trebuie sa stiti ca toata lumea are voie sa posteasca. Unele persoane insa, ar trebui sa aiba grija deoarece in cazul unei conditii precare a sanatatii, postul poate fi contraindicat. Copiii, de exemplu n-ar trebui sa tina post mai mult de 4 zile deoarece privarea de proteinele pe care le iau din carne poate degenera intr-o crestere a hormonilor, iar persoanele bolnave pot tine o forma mai putin drastica de post, care sa nu le pericliteze si mai mult sanatatea.

Iata mai jos, cateva sugestii de mancaruri si retete de post, care sa va ajute sa treceti fara prea multa cercetare prin aceasta perioada.


Chiftelute de cartofi cu sos de rosii
Sarmale de post – cu orez si ciuperci
Orez verde
Salata de fasole boabe
Bors manastiresc cu ciuperci
Mancarica cu fasole, ciupercute si spaghete

Dulciuri:

Prajitura Negresa de post
Melcisori cu nuca
Cornulete cu rahat