Magnificul

Magnificul

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJacqueline Bisset, Jean-Paul Belmondo, Philippe de Broca
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari1127

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Le magnifique
An: 1973
Durata: 95 minute
Regia: Philippe de Broca
Scris de: Philippe de Broca, Vittorio Caprioli
Actori: Jean-Paul Belmondo, Jacqueline Bisset
Gen: Comedie

Le Magifique este o comedie franceza ce ii are in rolurile principale pe Jacqueline Bisset si Jean-Paul Belmondo. Povestea comediei este centrata in jurul lui Francois Merlin (Jean-Paul Belmondo), un scriitor de romane de spionaj. Aproape jumatate din actiunea filmului se desfasoara in mintea lui Merlin, imaginandu-si ca e Bon Sinclair, un spion renumit in lumea intreaga.

Vecina lui, Christine (Jacqueline Bisset), este o studenta la sociologie extrem de interesata de romanele lui Merlin. In fantezia sa, Christine devine Tatiana, iubita lui. Publisher-ul lui Merlin, Piere Charron (Vittorio Caprioli) devine Karpov, personajul negativ al romanului, un agent albanez al serviciilor secrete care ameninta la un moment dat ca taie unul din sanii Tatianei.

Christine se simte extrem de atrasa de personajul Bon Sinclair, opusul creatorului sau, Merlin fiind un barbat ciudat, care abia traieste de pe o zi pe alta. In ciuda atitudinii dezaprobatoare a lui Charron fata de Merlin si a incercarilor insistente de a o cuceri pe Christine, aceasta il paraseste. Provocarea lui Merlin este sa scape de personajul prin care isi traieste viata imaginara si sa inceapa sa-si traiasca propria viata, exact asa cum este.