Magie alba, magie neagra

Detalii

Categorii
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari11326

Voteaza & Distribuie

Descriere

Acest tip de magie este invocat pentru a ucide, a fura, a rani, a distruge sau a blestema pe cineva cu ghinion sau in scop personala, fara a se tine cont de raul pe care l-ar putea provoca altora. Insa nu tot ce poarta numele de magie neagra sta sub auspiciile intentiilor rauvoitoare, unii considera chiar ca are foloase benefice, cum ar fi distrugerea bolilor.

Se spune ca magia alba si magia neagra se opun una alteia. Diferenta intre ele este discutabila, insa teoriile se inscriu in urmatoarele categorii:

Toate sunt o apa si-un pamant – toate formele de magie sunt rele, fie ca e alba sau neagra. Aceasta vedere asociaza, de obicei, magia neagra cu Satanismul. Oamenii care isi mentin aceasta parere sunt cei care fac parte din religii precum Crestinismul, Islamismul si Hinduismul.

Doctrina neagra – magia neagra se refera la puterile intunericului. Aceasta poate sau nu sa contrasteze cu magia alba, in functie de acceptarea dualismului de catre vrajitor.

Diferente de forma – Formele si componentele magiei negre sunt diferite de cele ale magiei albe, din cauza scopurilor diferite sau intereselor celor care fac vraji. Vrajile daunatoare tind sa includa simbolismul unor elemente ascutite, spinoase, acide sau fierbinti, combinate cu obiecte personale ale tintei catre care se indreapta vraja (par, sange, agenda personala, etc)

Nici o legatura – Ambele magii sunt forme de vrajitorie, dar sunt complet diferite si sunt indeplinite intr-un mod unic, chiar daca au efecte aproape asemanatoare. Aceasta afirmatie este sustinuta mai ales in literatura. Cele doua tipuri de magii sunt caracterizate ca fiind la fel de idealiste si diametral opuse.

Separate, dar egale – Magia alba si magia neagra sunt unul si acelasi lucru, separate doar de scopurile finale si de intentie. Potivit acestei teorii, aceeasi vraja poate apartine fie magiei albe, fie celei negre. Natura sa este determinata de rezultatul final.

Lumea magiei neagre e una foarte intimidanta daca ii permiteti sa fie. Nu exista nimic mai intunecat si mai inspaimantator decat obiectul fricii. De aceea, cheia de a stapani frica este de a nu constientiza prezenta raului in jurul dvs. Concentrati-va asupra gandurior pozitive, creati-va o aura de energie pozitiva si ignorati toate amenintarile intunecate care credeti ca planeaza asupra dvs.