Made in Dagenham

Made in Dagenham

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriJaime Winstone, Lorraine Stanley, Nigel Cole, Sally Hawkins, William Ivory
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari821

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Made in Dagenham
An: 2010
Durata: 113 minute
Regia: Nigel Cole
Scris de: William Ivory
Actori: Sally Hawkins, Andrea Riseborough, Jaime Winstone, Lorraine Stanley
Gen: Comedie, Drama, Istoric

Dagenham este o suburbie a Londrei, care a zguduit guvernul britanic in anul 1968. Acolo a fost amplasata uzina Ford, unde, printre 60 000 de  muncitori de sex masculin, si-au facut loc si cateva sute de femei care se ocupau cu coaserea huselor de piele pentru scaunele masinilor.

Greva celor 187 de croitorese, condusa de instigatoarea Rita O'Grady (Sally Hawkins), a dus la crearea legii echitatii salariale. Lucrand in conditii aspre ore in sir si nevoite sa impace munca si familie, femeile de la uzina din Dagenham isi pierd in cele din urma rabdarea atunci cand sunt desemnate „necalificatie”.

Folosinfu-se de umor, judecata si curaj, ele isi vor infrunta angajatorii, comunitatile locale din ce in ce mai agresive si vor ajunge chiar si la guvern. Rita, posesoarea unui temperament aprins, a sinceritatii si a unei imprevizibilitati uneori hilare, care o pun pe picior de egalitate cu toti adversarii sai masculini, aminteste de lupta Barbarei Castle intr-o Camera a comunelor dominata de barbati.