Lucy Liu

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriLucy Liu
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1755

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Lucy Alexis Liu
Nascut(a): 2 decembrie 1968 in Jackson Heights, Queens, New York, SUA
Inaltime: 160 cm

Lucy Liu, nascuta pe 2 decembrie 1968, este actrita si producatoare de film americana. A devenit cunoscuta in urma rolului malitioasei Ling Woo din serialul de televiziune Ally McBeal, apoi a jucat in Charlie's Angels, Chicago, Kill Bill si Kung Fu Panda.

Lucy Liu

Cariera

Cariera actoriceasca a lui Lucy Liu a inceput in 1989, cand a obtinut rolul principal in Alice in Wonderland, in ciuda faptului ca s-a prezentat la auditii pentru un rol secundar. Au urmat roluri minore in filme si seriale de televiziune precum Dosarele X, Hercules: The Legendary Journeys si The March to Freedom.

A urmat o perioada frumoasa in care a jucat timp de patru ani in Ally McBeal in rolul taioasei Ling Woo. Initial, Lucy Liu a dorit rolul lui Nelle Porter, obtinut pana la urma de Portia de Rossi, iar lui Liu i-a fost creat special personajul Ling Woo. Lucy LiuPrestatia extremd e apreciata atat de public, cat si de critici i-a adus actritei o nominalizare la Premiile Emmy si la Screen Actors Guild Award.

Si-a facut o traditie din a interpreta personaje negative inca din 1999, cand i-a dat viata sadicei Pearl in pelicula Payback. A jucat in Charlie's Angels alaturi de Cameron Diaz si Drew Barrymore in rolul lui Alex Munday. Pelicula a avut succes la box office, adunand peste 125 de milioane de dolari in SUA si 264 de milioane de dolari in lumea intreaga. Liu si-a reluat rolul de inger si in sequel-ul Charlie's Angels: Full Throttle (alaturi de Demi Moore), care a avut incasari similare.  Intre cele doua filme, Lucy Liu a jucat cu Antonio Banderas in Ballistic: Ecks vs. Sever, care, din pacate, s-a dovedit a fi un esec din punct de vedere al incasarilor.

In 2003, este distribuita de Quentin Tarantino in Kill Bill, impreuna cu Uma Thurman, in rolul lui O-Ren Ishii. Liu a castigat trofeul MTV Award pentru Best Movie Villain. A avut apoi aparitii minore in serialul Joey, impreuna cu Matt LeBanc, in pelicula Chicago si in thriller-ul Domino, unde a avut-o ca partenera de platou pe Keira Knightley.

In 2006 joaca in thriller-ul Lucky Number Slevin, apoi in animatia Futurama si The Simpsons. In acelasi an joaca in 3 Needles, un proiect in care s-a implicat pentru a raspandi informatia conform careia in China si Thailanda, SIDA nu este tratata corespunzator. Au urmat Code Name: The Cleaner, devenit ulterior cult, Rise, Watching the Detectives, Dorty Sexy Money, Kung Fu Panda, Kung Fu Panda 2 si Someday This Pain Will Be Useful to You.

A avut aparitii episodice in serialele Ugly Betty si Sex and the City (episodul Coulda, Woulda, Shoulda, jucandu-si propriul rol si avand-o pe Samantha Jones ca PR). In 2010, a debutat pe Broadway in piesa God of Carnage, alaturi de Jeff Daniels, Janet McTeer si Dylan Baker. 

Pentru anul 2012, Lucy Liu a anuntat prezenta in Tinker Bell: Secrets of the Wings, The Man with the Iron Fists si Nomads.

Viata personala

Lucy Alexis Liu s-a nascut pe 2 decembrie 1968 in Queens, New York, SUA, intr-o familie de imigranti din Taiwan. Vorbeste fluent chineza si engleza. A absolvit Universitatea New York cu specializarea in Limbi si Culturi Asiatice. 

Liu este o artista multitalentata. S-a implicat in proiecte ce cuprind pictura, fotografia si colajele. A donat o parte din incasarile sale fondului UNICEF, apoi a devenit ambasador UNICEF. In 2001 a fost numita purtator de cuvant al Lee National Denim Day pentru strangerea de fonduri alocate cercetarii si educarii in domeniul cancerului la san. De asemenea, militeaza activ pentru sprijinirea casatoriei intre persoanele de acelasi sex.