London Stock Exchange Group ajunge la 300 angajați în România

London Stock Exchange Group ajunge la 300 angajați în România

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 16 decembrie 2020
Vizualizari393

Voteaza & Distribuie

Descriere

- Centrul de Tehnologie și Operațiuni din București, România, a ajuns la 300 de angajați
- Specialiști IT angajați într-o gamă largă de tehnologii, servicii de date și funcții corporate

London Stock Exchange Group (LSEG) a anunțat că centrul său de tehnologie și operațiuni din București, România are acum 300 de angajați care furnizează servicii IT, servicii procesare date, funcțiuni corporate pentru entitățile globale ale grupului. De când a anunțat planurile de deschidere a biroului din București, LSEG a atras profesioniști calificați și specialiști care deservesc toate cele 4 divizii ale companiei: Capital Markets, Post Trade, Information Services și LSEG Technology. LSEG România continuă să angajeze și să dezvolte hub-ul local, în căutarea de specialiști în domeniul IT, quantitative analysis și data science și intenționează să extindă echipa în continuare pentru a ajunge la 400 de angajați în 2021.

Andreea Stănescu, General Manager LSEG România:

“În cadrul LSEG, inovația, excelența, precum și parteneriatul și integritatea sunt valorile noastre cheie, iar aceste valori ne ghidează să ne dezvoltăm echipele și să privim cu optimism viitorul. De la deschiderea birourilor din București, am atras colegi talentați și competenți, care contribuie la operațiunile LSEG, în special pe partea de dezvoltare de tehnologie și data services. Investim în continuare în dezvoltarea carierei angajaților noștri și așteptăm cu nerăbdare să extindem echipa în 2021.”

LSEG continuă planurile de creștere în România și rămâne un angajator stabil. Din 2018 LSEG a încheiat parteneriate cu Facultatea de Matematică a Universității București, cu Academia de Studii Economice, dar și cu Organizația LEADERS, a cărei scop este dezvoltarea abilităților antreprenoriale și de leadership ale tinerilor.

Hub-ul local desfășoară, de asemenea, programe dedicate studenților, inclusiv Internship-uri și programe de Graduates pe un an, precum și alte oportunități de dezvoltare profesională destinate următoarei generații de specialiști IT.

Despre London Stock Exchange Group:

London Stock Exchange Group (LSEG) este o companie globală care furnizează infrastructură pieţelor financiare. Direcţiile de business sunt diversificate la nivel global şi oferă servicii valoroase pentru o gamă largă de clienţi, concentrându-se pe servicii de informaţii, post-trade și pieţe de capital. Grupul sprijină stabilitatea financiară globală şi creşterea economică sustenabilă, permiţând întreprinderilor şi economiilor să finanţeze inovarea, să gestioneze riscurile şi să creeze locuri de muncă. Grupul datează din 1698, având o istorie bogată.

Pe pieţele de capital, Grupul operează o gamă largă de acţiuni internaţionale, ETF, obligaţiuni şi derivate, deţinând bursa de valori din Londra; Borsa Italiană; MTS (o piață europeană de instrumente cu venit fix); şi Turquoise (un MTS (Sistem Multilateral De Tranzacţionare) de acţiuni paneuropene). Prin intermediul platformelor sale, LSEG oferă participanţilor din piață un acces de neegalat la pieţele de capital europene.

În serviciile de informaţii, prin FTSE Russell, Grupul este un lider global în indexarea financiară, benchmarking şi servicii analitice, cu cca 16 trilioane de dolari în active. Grupul oferă, de asemenea, clienţilor o gamă largă de data services, cercetare şi analiză prin intermediul The Yield Book, Beyond Ratings, SEDOL şi RNS.

Serviciile post trade şi de gestionare a riscurilor reprezintă o parte semnificativă a operaţiunilor de business ale grupului. În plus, LSEG deţine acţiuni majoritare pentru LCH, un operator global de CPC cu mai multe active, CC&G, casa de compensare italiană; Monte Titoli, o companie europeană de custodie și decontare; şi UnaVista, afacerea noastră de raportare comercială.

LSEG Technology oferă tehnologii robuste, scalabile, de înaltă performanță, incluzând brokeraj, trading, market data, gestionarea riscurilor şi a garanţiilor, supravegherea, compensarea şi decontarea pentru clienţi din întreaga lume. Soluţiile LSEG Technology sunt utilizate de firmele de infrastructură şi servicii financiare din întreaga lume, inclusiv de pieţele proprii ale grupului.

LSEG susţine un model de acces deschis, oferind opţiuni şi parteneriate clienţilor din toate liniile de business. Cu sediul în Regatul Unit, cu operaţiuni semnificative în America de Nord, Italia, Franţa şi Sri Lanka, Grupul are aproximativ 5.000 de angajaţi. În mai 2018, a fost stabilit centrul R&D din Bucureşti ca fiind unul de excelență, de cercetare şi dezvoltare (R&D) unde echipele lucrează cu tehnologii de vârf. Hub-ul local oferă oportunitatea de a lucra cu echipe globale şi de implicare directă în designul şi implementarea de proiecte inovatoare.
Informaţii suplimentare despre London Stock Exchange Group pot fi găsite la www.lseg.com

Simbolul grupului este LSE.L