Locuri spectaculoase in lume

Locuri spectaculoase in lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriMinuni naturale
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari6769

Voteaza & Distribuie

Descriere

Natura nu inceteaza sa ne uimeasca. Sunt locuri in tara noastra pe care nu le-am descoperit inca si am ramane uimiti sa le vedem. Astfel, zonele exotice, care sunt straine oricum pentru majoritatea dintre noi, abunda de locuri si fenomene naturale spectaculoase, locuri ba ciudate, ba misterioase, care ne fac sa ne minunam atunci cand le descoperim, fie doar si in poze.

Baia diavolului – Noua Zeelanda

 

 

Baia Diavolului

Baia Diavolului

 

Baia Diavolului se gaseste in rezervatia Wai-O-Tapu din Noua Zeelanda. Se spune ca acest loc dateaza de 160.000 de ani, fiind format pe craterul unui vulcan. Apa acestei bai are o culoare verde acid, iar locul este mai mult decat spectaculos, caci te relaxeaza si numai privind o fotografie. O vizita in acest loc merita pusa pe lista de calatorii a celor care vor "sa descopere" lumea.

Marea Gaura Albastra, Belize

 

 

Marea Gaura Albastra

Marea Gaura Albastra

 

Marea Gaura Albastra este situata aproape de tarisoara Belize, din estul Americii Centrale. Acest loc este foarte atractiv pentru turisti si ii atrage, in mod special, pe scubadiverii profesionisti, care au ocazia sa isi experimenteze figurile si sa aiba senzatii inedite intr-un loc spectaculos. De asemenea, exista aici foarte multe specii exotice de pesti.

Liniile Nazca, Peru

 

 

Liniile Nazca

Liniile Nazca

 

Liniile Nazca se gasesc in desertul cu acelasi nume din Peru. Acestea reprezinta un adevarat mister ce nu a reusit sa fie deslusit de catre specialisti. Cele mai multe dintre ele sunt simple linii, insa unele dintre ele au forme de animale sau de oameni. Unii sustin ca acestea au fost facute de catre extraterestri, cu sute de ani in urma, dar, evident, nu exista dovezi.

Turnul Diavolului, Wyoming

 

 

Turnul Diavolului

Turnul Diavolului

 

Turnul Diavolului este defapt o stanca uriasa si misterioasa, situata in nord-estul statului Wyoming din Statele Unite si ajunge la peste 385 m. Se spune Turnul Diavolului s-a format in urma cu 65 de milioane de ani, in urma activitatilor vulcanice, insa cercetatorii nu sunt siguri asupra acestui fapt, existand mai multe teorii ale modului de formare. Stanca reprezinta in mod sigur o provocare pentru alpinisti.

Piatra marului despicat, Noua Zeelanda

 

 

Piatra Marului Despicat

Piatra Marului Despicat

 

In Parcul National Abel Tasman Noua Zeelanda se pot gasi foarte multe roci cu forme care mai de care mai interesante, insa cea mai ciudata si intriganta este Piatra Marului Despicat, aceasta roca ce iese din apa golfului Tasman.

Platoul de sare din Bonneville, Utah

 

 

Platoul de Sare

Platoul de Sare

 

Zona aceasta are o suprafata foarte mare si este acoperita in intregime de un strat de sare. In unele locuri, acest strat ajunge si la 1,5 metri. Se pare ca acest platou este un rest al unui lac al erei pleistocenei. Se aproximeaza ca aici se afla cam 147 de tone de sare.

Shilin, China

 

 

Shilin -

Shilin - "padurea de piatra"

 

Shilin este o zona din provincia Chinei, Yunnan si este acoperita cu formatiuni carstice. Shilin inseamna "padure de piatra", iar unele dintre formatiunile de aici ajung si la 30 de metri inaltime. Se considera ca acestea au o vechime mai mare de 270 milioane de ani.