Locul ideal pentru varstnici in ceea ce priveste o vacanta

Locul ideal pentru varstnici in ceea ce priveste o vacanta

Detalii

CategoriiTurism
Taguriconcediu, vacanta
Ultima actualizareMiercuri 30 martie 2022
Vizualizari240

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vacantele sunt pe placul oricui, indiferent de varsta si de ocupatie, de personalitate si asa mai departe. Acestea ne ajuta sa ne relaxam, sa ne reincarcam bateriile, asa cum se spune, sa mai uitam de toata rutina zilnica obositoare si sa descoperim o gramada de lucruri noi, de la locuri, oameni traditii pana la preparate culinare sau bauturi, fiind in firea omului sa fie atras mereu de ceva nou sau de ceva ce nu cunoaste si nu intelege.

Am vrea sa avem mereu acceasi dorinta de a pleca intr-o vacanta, fie ea si foarte aproape de casa insa o data cu trecerea anilor unele placeri parca nu mai sunt atat de mari sau mai bine spus, nu mai avem capacitatea de a ne bucura pe deplin de ele. In cazul multor persoane apar diverse probleme de sanatate care ii impiedica sa se deplaseze pe distante lungi, sa depuna mult efort sau sa se bucure asa cum trebuie de anumite activitati fizice, sa consume anumite alimenete si bauturi si tot asa. Persoanele in varsta au nevoie asadar de vacante ceva mai speciale, concepute in mod exclusiv pentru acestea, ceva precum centre de recuperare si de odihna, unde sa poata dezvolta activitati in limita posibilitatilor si sa nu faca niciun exces, in nicio directie.

Si la noi in tara cat si in afara exista multe statiuni, bai termale si diverse locatii create in special pentru a fi potrivite pentru persoanele in varsta. In timp ce unele dintre acestea reprezinta exclusiv destinatii de vacanta, de tip hotel/pensiune, altele sunt create mai mult ca o casa de batrani insa ceva mai diferite, care sa le ofere toate conditiile necesare prin care acestia sa se simta ca si cum ar fi intr-o vacanta, scurta sau permanenta, unele camine oferind aceasta posibilitate prin care persoanelor in varsta le pot fi oferite toate conditiile necesare pentru a se simti ca acasa. Sunt permise in acest sens si vizite de la membri familiei sau persoane apropiate.

AsertivO este o destinație concepută în jurul noțiunii de vacanță destinată seniorilor, asadar, fiecare zona locuibila, apartamentul mai exact, este aranjata in acest sens, de la dormitor si pana la baie. Ceea ce putem gasi aici este comparativ cu ceea ce am vedea numai in filme, in materie de confort, calitate si aspect. Seniorii au la dispozitie un spatiu modern, comod si dotat cu tot ceea ce au nevoie astfel incat sa se poata relaxa maxim si sa isi poata ocupa timpul liber, prin desfasurarea de diferite activitati alaturi de alte persoane sau impreuna cu personalul caminului, existand numeroase evenimente organizate cu ocazia sarbatorilor sau a altor ocazii speciale. Astfel, chiar si cei ce petrec aici doar o anumita perioada, o vacanta asa cum am spus, se pot bucura de tot ceea ce are mai bun de oferit aceasta locatie.

Pentru ca de la o persoana la alta starea de sanatate poate fi mai buna sau mai putin buna, multi seniori avand diverse afectiuni si nevoi speciale, caminul este dotat cu toate facilitatile si echipamentele necesare pentru ca acestia sa poata avea o viata mai usoara si posibil, chiar sa poata remedia anumite probleme de sanatate acolo unde este posibil. Desigur, in aceasta privinta este nevoie si de dorinta persoanei de a face asta si astfel de un spirit puternic, lucruri care sunt inradacinate in cadrul numeroaselor sedinte organizate in mod constant de personal cu experienta.

Pentru ca se afla chiar la noi in tara, este usor de ajuns la locatia caminului si totodata, foarte usor ca seniorii sa primeasca vizite de la membrii familiei sau alte cunostinte atunci cand este posibil, oriunde s-ar afla acestia in tara, asta in ceea ce priveste persoanele cazate aici in mod permanent. Pentru intalniri de acest gen exista lobby-uri foarte incapatoare si comode unde cei in varsta isi pot petrece timpul alaturi de cei dragi, pot sta de vorba sau se pot bucura de unele dintre facilitatile oferite de camin.

Miscarea este importanta la orice varsta iar in acest sens, exista o curte exterioara foarte mare, cu banci, spatii verzi si alte utilitati, unde pot fi petrecute zilele insorite si calduroase de vara si primavara. Totodata, exista si sali speciale de activitati chiar si pentru persoanele cu dizabilitati, o buna conditie fizica oferind oricui o stare de bine mai accentuata si mai multa incredere in sine. De asemenea, miscarea ajuta si la combaterea sau ameliorarea anumitor afectiuni de la nivelul sistemelor muscular, osos si asa mai departe. In acest sens, caminul este dotat si cu o sala de masaj si chiar una de kinetoterapie.

Un astfel de camin reprezinta alegerea perfecta pentru toti cei care au in componenta familiei una sau mai multe persoane in varsta, parinti, bunici sau cu alte grade de rudenie si nu au la dispozitie timpul liber necesar pentru a putea fi la dispozitia lor, alegand astfel optiunea unui camin de batrani si pentru ca se doreste tot ceea ce este mai bun pentru acestia, locatia este aleasa cu grija nu neaparat in materie de pret ci mai degraba de confort si conditiile ce pot fi oferite, mai ales daca este vorba despre un senior cu conditii speciale care necesita anumite abordari in rutina zilnica si tot asa. Pot fi realizate vizite oricand, in timpul programului de lucru cu publicul iar seniorii se pot bucura de o viata lipsita de griji si de probleme.