Liniile din Nazca

Liniile din Nazca

Detalii

CategoriiCultura
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4371

Voteaza & Distribuie

Descriere

Liniile de pe platoul Nazca
Gravate in pamant pe campiile Nazca din Peru, sunt simboluri gigantice alcatuite din linii trasate perfect drept, unele din ele lungi de 100m. Ele par a fi trasate de o mana de gigant acum 2000 de ani. Cel mai ciudat lucru este ca ele pot fi vazute doar din aer si doar de la o anumita distanta.


Nazca


Intrebarea evidenta este: cum le-au trasat vechii nazcacieni? Cercetatorii au venit cu diferite teorii. Unii zic ca ele au putut fi trasate cu ajutorul unor baloane cu aer cald sau cu ajutorul unor zmee de zbor. Experimente au fost facute si s-a demonstrat ca, intr-adevar, nazcacienii ar fi putut construi un balon la vremea aceea.


Simbolurile reprezinta animale si plante, altele insa sunt doar linii lungi fara nici o semnificatie. Un cercetator, pe numele lui Erich Von Daniken, a emis teoria conform careia acele linii ar reprezenta benzi de aterizare pentru navele extraterestre si ca extraterestrii le-ar fi trasat. Astronomul Maria Riche crede ca aceste linii ar putea fi folosite ca un calendar sau pentru a tine evidenta stelelor si planetelor.


Exista un desen, reprezentand o maimuta cu coada rasucita, care se aseamana destul de mult cu liniile orbitale ale sistemului nostru solar. Alte teorii spun ca acum 2000 de ani pe platoul din Nazca ar fi trait giganti, insa adevarul este inca in mister.


Nazca